Diyarbakır Atatürk Stadı yıkılıyor!

Güncelleme Tarihi:

Diyarbakır Atatürk Stadı yıkılıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2016 17:14

Türk sporuna 56 yıl hizmet veren Diyarbakır Atatürk Stadı'nın yıkımına başlandı. Stadın arazisine AVM yapılacak, karşılığında TOKİ şehir dışındaki Talay Tepe'ye 33 bin kişilik yeni bir stat yaptırıyor.

Haberin Devamı

Diyarbakır'da, binlerce futbol maçına ev sahipliği yapan, sayısız yıldız oyuncunun top koşturduğu Atatürk Stadı'nın yıkımına başlandı.

Atatürk Stadı'nda oynayan futbolcular arasında Ariel Ortega, Didi, Hagi, Elano ve Cordoba gibi dünyaca ünlü isimler de yer alıyor.

12 bin 963 seyirci kapasiteli Diyarbakır Atatürk Stadı, 1999-2000 Türkiye Kupası final maçı olan Antalyaspor-Galatasaray müsabakasına da ev sahipliği yaptı.

Atatürk Stadı'nın yerine AVM yapılacak; buna karşılık TOKİ şehir dışındaki Talay Tepe’de 33 bin kişilik yeni bir stat yapıyor.

REMZİ DAYAN: "İÇİM YANIYOR!"
Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Diyarbakır Şube Başkanı Remzi Dayan, "Atatürk Stadı’nın yıkılışını seyrederken içim yanıyor. Yıkılmaması için elimizden gelen bütün gayretleri sarf ettik" dedi.

Haberin Devamı

Diyarbakır Atatürk Stadı yıkılıyor
KARAKAŞ: O GÜNLER FOTOĞRAFLARDA KALDI
Türkiye Faat Futbol Antrenörleri Derneği Diyarbakır Şube Başkanı Abdulsamet Karakaş ise, "Ben uzun yıllar o sahada futbol oynadım. Diyarbakırspor’da antrenörlük yaparken de çok futbolcu yetiştirdim. Diyarbakırspor, nice şampiyonluklar yaşadı. O günler sadece fotoğraflarda kaldı."

Diyarbakır Futbol İl Temsilcisi İhsan Kızıl ise, "1985-86’da Diyarbakırspor’da futbol oynarken şampiyon olup Süper Lig’e çıkmıştık. Tam 10 sezon profesyonel futbol oynadım. Maalesef o çok güzel hatıralarım bugün kepçeyle parçalar halinde harfiyat kamyonlarına bindirilip uzak yerlere götürüyorlar. Stat 12 bin kişilik olmasına rağmen çoğu maçlarımızı 20 bin kişi izliyordu" dedi.

İl Hakem Kurulu Başkanı İbrahim Bozan da "Spor yapan bir nesil yetiştirirsen, sağlığa büyük bütçeler harcaman gerekmiyor" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!