Direnemedik

Güncelleme Tarihi:

Direnemedik
Oluşturulma Tarihi: Kasım 01, 2006 00:00

Bayan Voleybol Milli Takımımız, Dünya Şampiyonası’nda güçlü rakibi karşısında etkili servis atıp, iyi savunma yapamayınca set alamadı.

DÜNYA Şampiyonası’na katılma hakkı kazanan Sultanlarımız, Japonya’daki ilk maçlarında Küba’ya 3-0 yenildi. İkinci sette, set sayısında Natalia ile hücum şansını değerlendirsek başka olabilirdi. Ancak Natalia maçın genelinde iyi oynayan oyuncularımızdan biriydi. Küba gibi belli bir standardı olan takımları yenmek için sadece bizim iyi oynamamız yetmiyor. Onların da gününde olmaması ya da bizim direncimizle bozulmaları gibi faktörlerin de devreye girmesi gerekiyor.

Maça baktığımızda Küba’nın en etkili isimleri smaçör olan 21 yaşındaki Calderon ve ortadan oynayan Carrillo olduğunu görüyoruz. Küba’nın oyun sistemi de başarısındaki önemli faktörlerden biri. İki pasörle, 4-2 dediğimiz sistemle onlara önde hep üçlü hücumda oynamalarını sağlıyor ki bu da bizim koca maç boyunca sadece 2 blok sayısı almamızın en önemli sebeplerinden biri. Özellikle pasör Ramirez önde de çabuk toplarda çok kritik hücumlara imza attı.

Bizdeki problem her zaman karşımıza çıkacak cinsten. Eğer servis karşılamada bu kadar düşük düzeyde oynarsak, önce pasör Bahar oyundan düşüyor, sonra da Aysun, Özlem ve Eda’yı kullanamaz hale geliyoruz. O zaman da Neslihan ve Natalia hep ikili yüksek bloklarla mücadele etmek zorunda kalıyor. Etkili servis atamadığımız için de Küba rahat hücum yapma imkánı buldu. Rakibin pozisyonuna göre hücum varyasyonlarımızı değiştirmeyi taktiksel anlamda becermeliyiz. Defans blok uyumundaki sorun alıştığımız, rakibi bıktıran savunmamızın ortaya çıkmasını engelledi. Gülden’in de devreye girememesi sonucun aleyhimize olmasının en büyük etkenlerinden biri.

Turnuva maçı oynuyoruz. Eğer o son sayıya kadar bırakmayan, mücadele eden tarafımız ortaya çıkarsa bu mağlubiyet bizi yolumuzdan döndüremez. Kızlarımızı izlemeye devam. Onlar bizi mutlu edecek oyunu sahaya koyacaktır.

HAKEMLER: Carlos Cimino (***) (Brezilya), Li Juan (***) (Çin)

TÜRKİYE: Bahar (*), Özlem (*), Aysun (**), Natalia (**), Esra (*), Neslihan (**) (Gülden *, Elif *, Eda *, Seda *)

KÜBA: Ruis (***), Santos (***), Carrillo (***), Gonzalez (**), Ramirez (**), Calderon (***) (Arredondo **, Carcases **, Ortiz **)

SETLER: 20-25, 25-27, 21-25

SÜRE: 69 dakika (23-25-21)
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!