Digitürk'ten 2. ve 3. Lig takımlarına destek

Güncelleme Tarihi:

Digitürkten 2. ve 3. Lig takımlarına destek
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 2012 18:39

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile Digitürk arasında Spor Toto 2. ve 3. Lig takımlarına 10 milyon lira kaynak aktarılmasını öngören sponsorluk anlaşması TFF Başkanı Yıldırım Demirören ve Digitürk Üst Yöneticisi (CEO) Ertan Özerdem tarafından imzalandı.

Digitürk'ün Ayazağa'da bulunan binasında gerçekleştirilen imza törenine Demirören ve Özerdem'in yanı sıra TFF Yönetim Kurulu Üyesi ve 1. Başkan Vekili Ufuk Özerten, TFF Yönetim Kurulu Üyesi ve Profesyonel Kurul Başkanı Arif Koşar, TFF İdari İşler Organizasyon ve Etkinliklerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Zülfikaroğlu, TFF Genel Sekreteri Prof. Dr. Emre Alkin, Lig TV Genel Yayın Yönetmeni Kadir Kardaş ile Spor Toto 2. ve 3. Lig'de yer alan 40 takımın başkan ve temsilcileri katıldı.

Demirören: “Art niyet yoksa hata futbolda olacaktır”

TFF Başkanı Demirören, futbolda artık yeni bir anlayışa dönülmesi gerektiğini vurgulayarak, yaşanan kavgaların son bulmasını istedi.

Federasyonun, Türkiye'de yılda 90 bine yakın maç oynattığını belirten Demirören, “Tabi ki hatalar da oluyor. Fakat futbolda artık yeni bir anlayışa dönmemiz, futbolun iyi yanlarını konuşmamız lazım. Çünkü futbol hatalar oyunu. Hatalar olmasa futbolun bu güzelliği olmaz. Hata can yakıyor, doğrudur. Art niyet yoksa hata futbolda olacaktır. Ama bizler, kulüp başkanlarımız, birbirleriyle kavgayı değil, 'futbolu nereye getirebilirizi' konuşmamız lazım. Biz bugün Digitürk gibi bir firmayı ve diğer firmaları, sponsor olarak futbola alıyorsak, onları korkutmamamız lazım. Futboldaki kötü konuşmalar sponsorlarımızı da üzüyor” şeklinde konuştu.

Başkanların, yöneticilerin, teknik adamların ve futbolcuların rakibine saygı duymadığı sürece futbolun hep kötü yanlarının gündemde kalacağına işaret eden Yıldırım şunları kaydetti: “Hepimiz insanız, hepimiz futbol için yaşıyoruz. Futbol içinde yaşayacaksak, -ki burada herkes bu işi amatörce yapıyor, herkes cebinden para veriyor-, kavgayı niye yapıyoruz? Biz toplum olarak kavgayı sevmeyiz. Bizim örfümüz, sevgi sayı üzerine kurulmuştur. Artık bunu da sporun içine sokmamız lazım. 2. ve 3. ligler bizim için çok önemli. Buradan, alttan gelecek olumlu hava mutlaka yukarıyı da etkileyecektir. Onun için buradaki tüm başkan arkadaşlarımdan rica ediyorum. Bu birlik beraberliği sahada da gördüğümüz vakit futbolu bir yere getireceğimize inanıyoruz. Burada işin diğer yanındaki gazeteci ve köşe yazarı arkadaşlarımız da buna uyarlarsa, onlar da futbolun iyi yanlarını gösterirlerse başarıya ulaşırız.”

Yönetim kurulu Üyesi Koşar ise Spor Toto 2. ve 3. Lig takımlarının birçoğunu ziyaret ederek, altyapı eksikliklerini yerinde gördüklerini, bunun bir raporunu hazırlayacaklarını kaydederken, takımların acil sorunlarını bu rapor doğrultusunda en kısa sürede çözeceklerini, kalan sorunların çözümünü ise önümüzdeki sezon öncesine bırakacaklarını ifade etti.

Digitürk Üst Yöneticisi Özerdem ise yaptığı konuşmada, bazı maçları naklen yayınlayacaklarını anlatarak “Başkanların her teşekkür konuşmasının sonrasında bu sponsorluğun doğru yerlere gideceğini, bunun makbule geçtiğini hissetmiş oldum. Şu an çok daha büyük bir memnuniyet duyuyorum. Biz sizlerin maçlarının bazılarını aynı zamanda naklen yayınlayacağız. Buradaki amacımız, hem takımlarımızı insanlara tanıtmak, hem de orada bazı kabiliyetleri ortaya çıkartacak şekilde halka sunmak” ifadelerini kullandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!