Dia Senegal'i zafere taşıdı

Güncelleme Tarihi:

Dia Senegali zafere taşıdı
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2011 10:43

Fenerbahçe'nin yıldız oyuncuları Mamadou Niang ve Issiar Dia'nın forma giydiği Senegal, Samuel Eto'o'nun takımı Kamerun'u uzatma dakikasında Demba Ba'nın attığı tek golle devirdi.

Haberin Devamı

Maçın skorunu belirleyen golün asistini Mamadou Niang'ın yerine oyuna giren Issiar Dia yaptı. Müthiş gol, Senegal kanalında 36 kez üst üste yayınlandı.

Baştan sona çekişmeli geçen 2012 Afrika Kupası 5. Grup mücadelesinde şampiyonluğun iki büyük adayı Niang ve Dialı Senegal, Eto'olu Kamerun ile evinde karşılaştı. Maçın son dakikalarında kaptan Mamadou Niang yerini Fenerbahçe'nin diğer yıldız oyuncusu Issiar Dia'ya bıraktı.

Eto'o ve Webo ile Senegal savunmasını zorlayan Kamerun, 2'nci uzatma dakikasında Dia'nın müthiş asisti ile yıkıldı. Oyuna son dakikalarda giren Demba Ba, Dia'nın penaltı noktasında kendisine gönderdiği topu kaleci Kameni'nin uzanamayacağı noktaya göndererek Senegal'in puanını 9'a yükseltti. Kamerun bu yenilgi ile 4 puanda kaldı. Maçın bitişi ile yüzlerce taraftar sahaya girerken, Senegal kanalı ev sahibi ekibi zafere taşıyan golü 36 kez tekrar ederek ekrana getirdi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!