Devrim Sağıroğlu: Kadıköy savaşçıları

Güncelleme Tarihi:

Devrim Sağıroğlu: Kadıköy savaşçıları
Oluşturulma Tarihi: Şubat 12, 2001 00:00


Devrim SAĞIROĞLU
Haberin Devamı

İĞNE atsan yere düşmeyecek’’ şekilde, tıklım tıklım dolu tribünler.. Herkes, ‘‘Kadıköy savaşçıları’’nı görmeye gelmiş stada. Nitekim, ilk 25 dakikada gerçekten savaşan bir takım var Kadıköy'de. Pres yapan, tüm ikili mücadeleleri kazanan, sağdan Revivo ve Rapaiç, soldan Abdullah'ın ortalarıyla G.Birliği'ni bunaltan bir Fenerbahçe izleniyor. Sarı lacivertliler sahanın mutlak hakimi.. Ancak Fenerbahçe tüm olumlu görüntüye rağmen ilk yarıda pozisyon fakiri.. Tek pozisyonu golle sonuçlanıyor. Revivo'nun ‘‘Adrese teslim’’ ortası ve Johnson'un kafası, skoru değiştiriyor. 3 gün önce Beşiktaş karşısında mükemmel oynayan Patrick, bu golde hatalı.. Altı pasın köşesindeki topa müdahale edemediği gibi kapalı köşeden golü yiyiveriyor.

Gençlerbirliği, 25. dakikadan sonra orta saha üstünlüğünü yavaş yavaş eline alıyor. Ufak ufak da rakibini ısırıyor. Thomas, M'Bayo, özellikle genç Serkan, Fenerbahçe orta alanını teslim alıyor. Bu dakikalarda, her iki takımdan önce ortaya çıkan bir ‘‘Hakem faciası’’ var. İlk yarıda, Fenerbahçe'den Revivo, Lazetiç, Ogün, Zoran sarı kart görürken, Gençlerbirliği'nden sadece Serkan bu ceza ile yetiniyor. Bu yarıda Thomas'a kart yok, İsmail Güldüren'e de.. O İsmail Güldüren ki, her maça ‘‘Olay çıkarmak’’ niyetiyle çıkıyor. Sahaya ayak basışı sarı kart.. Tamam, büyük takımları kollama ama, bunu yapacağım derken ipin ucunu da kaçırma.. Adaleti herkese eşit uygula.

BOZA PİŞİRECEK

2. yarıya Fenerbahçe ‘‘Nispeten sakinleşmiş‘‘ başlıyor. Rapaiç'in ortasına, son günlerin kahramanı Revivo'nun vuruşunda Patrick gene aciz kalınca, sarı lacivertliler rahatlıyor. Artık sahada ilk yarının ilk 25 dakikasındaki Fenerbahçe'yi görüyoruz. Sazı eline alan Abdullah, ‘‘Neşet Ertaş’’ gibi çalıyor. Üstelik ilk yarıda sarısı olan Serkan, ikinci sarıyla oyundan atılınca, Gençlerbirliği'nin gardı iyice düşüyor. Serhat'ın direkten dönen vuruşu, farkın habercisi adeta.. Ardından Rapaiç'in de vuruşu direkte patlıyor, Ogün'ün kafa şutunu Patrick içerden çıkartınca fark geliyor..

Kim ne derse desin, bu Fenerbahçe zevk veriyor. Mustafa Denizli'nin önderliğindeki ‘‘Kadıköy savaşçıları’’, bundan sonra Galatasaray'ın başında çok boza pişirecek.. Bu, böyle biline!

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!