Devrim için geliyorum

Güncelleme Tarihi:

Devrim için geliyorum
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2013 01:12

Üzerlerindeki ölü toprağını atmaları gerektiğini belirten Muharrem Usta “Gerçek yıldızları izlettireceğiz.Trabzonspor ruhu yeniden canlanacak. Futboldaki taraflı düzeni yıkacağız. Tarihi yeniden yazacağız” diye konuştu.

Haberin Devamı

TRABZONSPOR’un başkan adayı Muharrem Usta, ekonomik ve sportif devrimler yapmak için kolları sıvadıklarını açıkladı. Zihinsel, altyapı, kurumsal ve profesyonel bir devrim gerçekleştireceklerini söyleyen Usta büyük hedefler için yola çıktıklarını vurgularken şunları söyledi:
“Tarih yazmaya geliyoruz. Gerçek yıldızları sahada izlettireceğiz. Trabzonspor ruhu yeniden canlanacak. Hedefimiz sportif başarı ve kurumsallaşmak. Trabzonspor’u yenileyeceğiz. Futboldaki taraflı düzeni yıkacağız. Tarihi yeniden yazacağız. Mazideki değerleri sahiplenip modern bir dünya kulübü olacağız. İnançlıyız.”

‘GENÇ BİR CAN KAÇ KUPA EDER?’

FUTBOLDAKİ gergin havanın artık son bulması gerektiğini belirten Muharrem Usta Türk futbolunda ve camiada bugüne kadar yaşanan sorunları yakından takip ettiğini belirtti. “19 yaşındaki gencin ölümünü kaç kupa kaç zafer kapatır!” diyen Usta kulüplerin günümüz şartlarında aynı pastadan faydalandığını şu sözlerle aktardı:
Fenerbahçe’nin içinde Trabzonlu markalar var. Spor kulüpleri de ticaret yapıyorlar. Taraftarlar arasında sponsorluk düşmanlığı oluşturulması çok ayıp.”

Haberin Devamı

‘TRABZON NEDEN AVRUPA’DA FİNAL OYNAMASIN?’

BORDO mavililerin mazisinin başarılarla dolu olduğunu söyleyen Usta hedeflerini ve beklentilerini şu sözlerle paylaştı: “Trabzonspor hala 35 yıl önce kazandığı başarılarla övünüyor. Önemli olan başarıyı ve büyüklüğü sürdürmektir. O yıllarda da haksızlıklar yapıldı ama başarıdan asla ödün verilmedi. İki Alman Şampiyonlar Ligi’nde final oynuyor. Trabzonspor’un oynamaması için neden yok. Geçmiş başarıların ruhunu canlandırıp geri getireceğiz.”

Devrim için geliyorum

Kulüpte değişimi yıkmadan yapacağız

EKONOMİK ve sportif olarak başarısızız bu nedenle devrim yapmak daha kolay. Mazimizdeki değerlere zarar vermeden bunu gerçekleştireceğiz.
- Trabzonspor olarak sportif ekonomik başarı olmazsa olmazımızdır ama asla taraftarları birbirine düşürecek, insanları çatıştıracak, yangına körükle gidecek bir kulüp olmayacağız.

Haberin Devamı

İstanbul takımları çok önümüzde

Ekonomik anlamda rakiplerinin gerisinde olduklarını belirten Usta “Bu farkı kapatmak zorundayız. Bizler uygulayıcıyız. Gelirleri hızla arttıracağız” dedi.

TRABZONSPOR’un yaz döneminde 60 milyon liraya ihtiyacı olduğunu belirten Muharrem Usta “Trabzonspor’un ekonomisi büyümeli. Takımın 75 milyon bütçesi varken İstanbul takımları 300 milyonları aştı. Bu farkı kapatmak zorundayız. Rakiplerimizle aradaki ekonomik ve sportif farkları kapatacak ekibimizle göreve geliyoruz” diye konuştu.

Eskiden daha medeniydik

“35 yıl önce Trabzon’dan İstanbul’a maç izlemeye gelirdik. O dönemde Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaşlılarla maçlar izlerdik keyifle dönerdik. 35 yılda tribünlerde medeniyet inşa etmemiz gerekirdi. Yeni bir iklim oluşturmak şart. Taraftarlar birbirini sevecek. Sevdireceğiz.”

Haberin Devamı

‘Yabancılar kambur oldu’

KADRONUN yanlış yapılandırıldığını söyleyen Usta hataları şu sözlerle anlattı: “Trabzon’da yabancı oyuncuların prim harici kulüpten aldığı para yıllık 13 milyon Euro. Bunların da çoğu sorunlu. Ligde ilk 8’e giren Anadolu ekiplerinin oyuncularına ödediği para Trabzonspor’un forma giymeyen isimlerine ödediği para kadardır.”

Yönetim Trabzon için savaşacak

“Trabzonspor menfaatleri için savaşan yönetim kurulu oluşturduk. Türkiye’nin ve Trabzon’un en önemli isimlerini bir araya getirdik. Sibel Suiçmez, Ali Nuhoğlu, Celil Hekimoğlu, Levent Eyüpoğlu, Soysal Algan, Dr.Ahmet Çubukçu, Ali Bayram gibi arkadaşlarla yola çıktık.”

TFF erken davrandı

Haberin Devamı

“Federasyon bu işin adını erkenden koydu. Sadri Bey’in dönemindeki bütün uğraşılara rağmen TFF, şike sahaya yansımamıştır deyip konuyu kapattı. Elimizde hukuksal anlamdaki en önemli süreç UEFA nezdinde yürüyen süreçtir. Şike sürecinde Trabzonspor bu olayı taşıyamadı. Türkiye’de adaleti Futbol Federasyonu tesis eder.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!