Devler Ligi'nin kralı Kaka

Güncelleme Tarihi:

Devler Liginin kralı Kaka
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2007 11:12

Liverpool'u 2-1 yenerek, Şampiyonlar Ligi kupasını müzesine götüren AC Milan'ın Brezilyalı yıldızı Kaka, 10 golle ligin gol kralı oldu.

Atina Olimpiyat Stadı'nda oynanan ve AC Milan'ın İngiliz FC Liverpool'u 2-1 yendiği final maçının ardından ligin gol kralı da kesinlik kazandı.

Brezilyalı genç orta alan oyuncusu bu sezon oynadığı 13 Şampiyonlar Ligi maçında toplam 10 gol kaydederek, rakiplerine fark attı. Kariyerine Sau Paolo da başlayan ve 2003 yılında 8.5 milyon avroya İtalyan takıma katılan asıl adıyla Ricardo İzecson Santos Leite, yarı finalde Manchester United'a attığı gollerle takımına turu getiren oyunculardan olmuştu.

Gol krallığı yarışında Kaka'yı bir diğer finalist FC Liverpool takımından Peter Crouch 6 golle takip ediyor. Real Madrid'in Hollandalı yıldız futbolcusu Ruud van Nistelrooy, Valencia'dan Fernando Morientes ve FC Chelsea'nin Fildişi Sahilleri'nden golcüsü Didier Drogba yine 6'şar golle listenin ikinci sırasını paylaşıyorlar. Bu sezon Real Madrid'ten Raul Gonzales'in 5 golü bulunurken, dün akşam attığı 2 golle gecenin kahramanı olan Filippo İnzaghi ile Bayern Münih'ten Claudio Pizarro 4'er golle en çok gol atan futbolcular arasına girmeyi başardı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!