Devler buluşuyor

Güncelleme Tarihi:

Devler buluşuyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 1999 00:00

Haberin Devamı

31. Avrupa Basketbol Şampiyonası bugün Fransa'da başlıyor. 16 ülke takımının katılacağı ve Sydney Olimpiyatı'na gidecek 6 takımın da belirleneceği şampiyonada Türkiye ilk tur grubunda Bosna Hersek, İtalya ve Hırvatistan ile mücadele edecek.

31. Avrupa Basketbol Şampiyonası bugün Fransa'da başlıyor. 3 Temmuz'da oynananacak final maçıyla sona erecek şampiyonada 16 ülke takımı şampiyonluk için kıyasıya bir mücadeleye giriyor. A Milli Basketbol Takımımız da İtalya, Hırvatistan ve Bosna ile C Grubu'nda mücadele edecek ve ilk tur maçlarını Antibes'te oynayacak.

A Grubu'nda evsahibi Fransa, Yugoslavya, İsrail ve Makedonya Toulouse kentinde, B Grubu'nda Rusya, İspanya, Slovenya, Macaristan Clermont kentinde, D Grubu'nda da Yunanistan, Litvanya, Almanya ve Çek Cumhuriyeti Dijon kentinde mücadele edecek. 4 Grupta takımlar tek devreli lig usulü ile karşılaşacak.

23 Haziran'da tamamlanacak ilk tur grup maçları sonunda ilk 3 sırayı alan takımlar ikinci tura yükselirken, 4. sıradaki takımlar elenecek. 26-28 Haziran tarihleri arasında A ve B Gruplarındaki ilk üç takım Pau'da (E Grubu), Türkiye'nin de yer aldığı C ile D Grubu'nun ilk üçer takımı ise Le Mans'ta (F Grubu) 2. turda mücadele edecek.

2. tur grubunda ilk 4 sırayı alacak takım çeyrek finale kalırken, son 2 elenecek. Çeyrek finalist 8 takım Paris'e geçecek ve bundan sonraki maçlar başkentte oynanacak. Çeyrek finaller 1 Temmuz, yarı finaller 2 Temmuz, final ise 3 Temmuz'da. Şampiyonada ilk 6 sıradaki takım 2000 Sydney Olimpiyat'ına katılma hakkını da elde edecek.

İlk sınav Bosna Hersek

Basketbol Milli Takımımız, Avrupa Şampiyonası'nda C Grubu'ndaki ilk maçını bugün Antibes'te saat 19.00'da Bosna Hersek ile oynuyor.

A Milli Basketbol Takımımız, Avrupa Basketbol Şampiyonası'ndaki ilk maçını bugün Bosna Hersek ile oynuyor. Antibes'in Espace Jean Bunoz Salonu'ndaki karşılaşma saat 19.00'da başlayacak ve TRT-1'den naklen yayınlanacak. Milli Takımımız'ın yer aldığı C Grubu'ndaki diğer maçta Hırvatistan ile İtalya karşı karşıya gelecek. Şampiyonanın ilk gününde diğer gruplardaki maçların programı şöyle: A Grubu: Makedonya-Fransa, İsrail-Yugoslavya; B Grubu: Macaristan-İspanya, Slovenya-Rusya; D Grubu: Çek Cumhuriyeti-Litvanya, Almanya-Yunanistan. Türkiye yarın Hırvatistan, çarşamba günü de gruptaki son maçını İtalya ile oynayacak.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!