Devam Fatih

Güncelleme Tarihi:

Devam Fatih
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 1998 00:00

Turgay ŞEREN
Haberin Devamı

Galatasaray, oyuna büyük bir hırs ve büyük bir presle başladı. Hagi'nin inanılmaz o frikik golüyle öne de geçti. Ben hep şunu bekledim, Galatasaray'ın golleri devam edecek. Ama tam aksi oldu. Galatasaray defansı inanılmaz hatalar yapmaya başladı. Amokachi çok müsait bir pozisyonda topu dışarı attı, arkadan Oktay iki kez. Yani adeta gol geliyorum dedi ve geldi de. Galatasaray defansı göbekten delinince, Mehmet'e çok rahat beraberlik golünü atma şansı geldi. Tabi attı da.

Galatasaray defansı bu hataları yaparken, orta sahası hemen hemen yok gibiydi. Tugay ve Suat beni hayretler içinde bıraktılar. Oysa Tugay haftalardır çok iyi oynuyordu. İkinci yarıda Fatih çok akıllı bir oyuncu değiştirmesi yaptı. Genç Emre gerçekten o sol kulvarı çok iyi kullandı. İkinci yarı oyuna giren Fatih defansta dikkatli olunca, Filipescu sol tarafta K.Hakan'a destek oldu. K.Hakan'ın golü görülmeye değerdi. Beşiktaş oyunu bırakacak derken gene Galatasaray kalesinde golü buldu. Yazımın içinde hep söylüyorum. Böyle defans hataları yapılmaz. Hem Galatasaray, hem Beşiktaş maçın gollü geçmesine neden oldular. Defansları çok büyük hatalar yaptılar. Emre'nin golünden önce Ertuğrul'un kafasına doğru bir taban kalktı ama hakem devam ettirince Emre fevkalade bir gol attı ve Galatasaray'ı da liderliğe yükseltti. Mehmet'in attığı ikinci Beşiktaş golünde ben ofsayt gördüm. Ama sonradan bu pozisyonları televizyondan izlemek lazım. Bizler aynı hakem gibi pozisyonu görüp, kaybediyoruz.

Galatasaray şimdi lider. Bu yere çıkmak çok zor oldu. Ama o yeri korumak çok daha zor olacak. Galatasaraylı futbolular asla bunu unutmamalı. Yola devam Fatih. Sene başından beri söylüyorum, yazıyorum. Galatasaray şampiyon olacak. En azından son maçı şampiyonluk maçı olacak.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!