Dev maçta kazanan yok

Güncelleme Tarihi:

Dev maçta kazanan yok
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2012 20:49

İspanya La Liga 7. haftasında oynanan El Clasico mücadelesi, Messi ve Ronaldo'nun karşılıklı golleriyle 2-2'lik beraberlikle sona erdi.

Haberin Devamı

Camp Nou'da oynanan El Clasico'da gol perdesini 23. dakikada Cristiano Ronaldo açarken LionelMessi 31. ve 61. dakikalarda attığı gollerle takımını 2-1'lik üstünlüğe taşıdı. Ancak Real Madrid'in yıldızı Cristiano Ronaldo 66. dakikada bir kez daha sahneye çıktı ve skoru 2-2'ye getirdi.

Karşılaşmanın kalan dakikalarında başka gol olmayınca mücadele bu skorla sona erdi. Ligde daha önce oynadığı 6 maçı da kazanan Barcelona, ilk kez puan kaybı yaşamış oldu.

Bu sonucun ardından barcelona puanını 19 yaparken Real Madrid ise puanını 11'e yükseltti. Real Madrid gelecek hafta sahasında Celta Vigo'yu ağırlarken Barcelona deplasmanda Deportivo La Coruna ile karşılaşacak.

EL CLASICO'DA BİRBİRİNDEN ÖZEL FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

El Clasico'ya siyaset karıştı

Haberin Devamı

Bu arada El Clasico'ya siyaset de karıştı. Ekonomik krizin de etkisiyle, Katalan milliyetçiliğini ön plana çıkaran bazı siyasi partiler tarafından bağımsızlık taleplerinin arttığı bu dönemde, Nou Camp Stadı'nın tribünlerinde kısa süreli bir eylem yapıldı. İspanya Kralı 5. Felipe'ye bağlı askerlerinin girip Barcelona'nın düştüğü tarih olan 11 Eylül 1714'e atfen, maçın 17. dakikası ve 14. saniyesinde Nou Camp Stadı'nın çok büyük bölümünde Katalan bayrakları açılıp, “bağımsızlık” sloganları atıldı. Bu dakikalarda “Katalonya, gelecekteki Avrupa devleti” yazılı bir pankart da açıldı.

Günün sonuçları;

Levante 1 - 0 Valencia 
Mallorca 1 - 2 Granada
Athletic Club 1 - 0 Osasuna
Atlético Madrid 2 - 1 Málaga

Dev maçta kazanan yok

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!