Derbinin hakemi deprem mühendisi

Güncelleme Tarihi:

Derbinin hakemi deprem mühendisi
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 2007 00:00

Beşiktaş-G.Saray maçını yönetmekle görevlendirilen Fırat Aydınus’un esas mesleği jeofizik mühendisliği. İki takımın daha önce Aydınus yönetiminde oynadığı iki karşılaşmayı da sarı kırmızılılar kazandı.

TURKCELL Süper Lig’de yarın oynanacak Beşiktaş-Galatasaray karşılaşmasını yönetmekle görevlendirilen Fırat Aydınus, Merkez Hakem Kurulu’nun (MHK) gözdeleri arasında yer alıyor. Bu sezon ligde 11. maçına çıkacak olan Aydınus, Fortis Türkiye Kupası’nda da 2 karşılaşma yönetti. Genç hakem, geride kalan 10 lig maçında sarı kartını 53, kırmızı kartını da 4 kez kullanırken, hiç penaltı kararı vermedi.

Esas mesleği, deprem ve yer bilimleri ile ilgilenen jeofizik mühendisliği olan Fırat Aydınus, hakemliğin dışında bir AR-GE şirketinde

çalışıyor. Kariyerinde 5. kez derbi maçında görev yapacak olan 33 yaşındaki İstanbul Bölgesi Hakemi, geçtiğimiz iki sezonda birer defa Beşiktaş-Galatasaray maçını yönetirken, bu karşılaşmaların ikisini de sarı kırmızılılar 1-0 ve 2-1’lik skorlarla kazandı. Aydınus, bu 2 maçın yanı sıra 2004-2005 sezonunda Beşiktaş’ın, evinde Fenerbahçe’yi 2-1 yendiği, geçen sezon da siyah beyazlıların yine evinde Fenerbahçe’ye 2-1 yenildiği derbilerde düdük çaldı. Aydınus’un yönettiği maçlarda Beşiktaş, 3 galibiyet ve 3 yenilgi alırken, 6 gol atıp, 7 gol yedi. Galatasaray ise Aydınus ile çıktığı karşılaşmaların 5’inde de galip gelmeyi başardı. Sarı kırmızılı ekip, bu maçlarda 8 gol kaydederken, kalesinde ise 2 gol gördü.

Playstation tutkunu

İSTANBUL’un amatör takımlarından Davutpaşa’da 12 yaşından 20 yaşına kadar futbol oynayan Fırat Aydınus playstaiton oynamaya bayılıyor. Aydınus bu tutkusuyla ilgili bir anısını şöyle anlatıyor: Yönettiğim bir Fenerbahçe-Beşiktaş maçından sonra çıktım. Hiç eve uğramadan İçerenköy’de oturan bir arkadaşımın evine gittim. 4 kişiydik sabaha kadar Playstation oynadık. Rahatlatıyor beni.

Sezen Aksu hastası

MÜZİK dinlemeyi çok seven Fırat Aydınus, Sezen Aksu’ya olan hayranlığını şu sözlerle dile getiriyor: Ben tam anlamıyla bir Sezen Aksu hastasıyım. Böyle bir şey olamaz. Maça annem gelsin babam gelsin hatta bazı maçlara başbakan, bakanlar geliyor kim geliyorsa gelsin ama Sezen Aksu gelirse ne yaparım diye hep düşünmüşümdür. Çünkü çocukluğum, gençliğim onunla geçti. Hala şarkılarının, bestelerinin hastasıyım.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!