Derbiden korkan yok

Güncelleme Tarihi:

Derbiden korkan yok
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 1998 00:00

Haberin Devamı

Beşiktaş cephesi

Toshack'a göre Beşiktaş fizik kondisyon yönünden G.Saray'a ağır basıyor.

Golcü B.Hakan'a markaj uygulanacak, Hagi ile Tugay kontrol altında tutulacak...

G.Saray cephesi

Galatasaray, Trabzon'da uyguladığı ve başarılı olduğu sistemi uygulayacak.

Üçlü savunmanın önünde iki libero görev yapacak, Gheorge Hagi serbest oynayacak.

Toshack’ın iki savaşçısı

Tayfur ve Yankov

FİZİK GÜÇ

Büyük derbiye sadece 24 saat kaldı... Öyle bir derbi ki, heyecanı G.Saray ile Beşiktaş'ı da aşıp, zirvenin diğer iki favorisi Trabzon ile F.Bahçe'yi de sardı. Beşiktaş cephesinde, John Toshack, takımının fizik kondisyon yönünden G.Saray'dan güçlü olduğunu söylerken, derbinin teknik-taktik tüm hazırlıklarını yaparak, futbolcularına tek tek anlattı.

B.HAKAN'A MARKAJ

Taktik gereği, savunma oyuncuları sorumlu oldukları bölgenin dışına çıkmayacak. Bu arada B.Hakan'a güçlü bir markaj uygulanacak. G.Saray'da oyunu yönlendiren Hagi ile Tugay sürekli kontrol altında tutulacak. Orta alanda ise, Tayfur ile Yankov Beşiktaş'ın iki savaşçısı olarak görev yapacak...

SERDAR'A UYARI

Kanat oyuncularını da uyaran Beşiktaş Teknik Direktörü Toshack, bu bölgede görev yapacak futbolculardan kontrataklar dışında ayaklarına geçirdikleri topu hiç zaman kaybetmeden ceza alanına göndermelerini istedi. Galli hoca bu arada, Serdar'ı da topla fazla oynamama konusunda ikaz etti.

KARTAL'IN KAFACILARI

Toshack savunmanın iki adamı Alpay ile Ertuğrul'a da özel görev verdi. Bu ikili özellikle korner atışlarında G.Saray ceza sahası içinde bulunacak ve hava toplarında etkili olmaya çaba gösterecek. Amokachi-Oktay ikilisi ise, rakip ceza sahası içinde kesinlikle paslaşmayıp, direkt kaleyi hedefleyen davranış içinde olacak.

G.Saray’ın sürpriz ikilisi

OKAN VE ARİF

OLUMLU ETKİLER

G.Saray cephesine gelince... Sarı kırmızılı takımda son Antalya galibiyeti ile Trabzonspor maçının olumlu etkileri görülüyor. Dün derbinin ilk çalışmasını yapan G.Saray bugün kampa girecek. Sarı kırmızılı takımın teknik kurmayları da harıl harıl büyük derbinin taktik planlarını yapıyorlar.

AYNI SİLAH

G.Saray yarınki maçta büyük bir olasılıkla Çarşamba gecesi Trabzonspor'a uyguladığı ve Terim'in deyişi ile ‘‘Her futbolcum her yerde oynayabilir’’ planın bir benzeri ile mücadele edecek. Terim'in İsviçre ve Amerika kamplarında ısrarla üzerinde durduğu sistemi ilk kez Trabzonspor maçında uygulayan ve başarılı olan sarı kırmızılı takım, ezeli rakibini de aynı silahla vurmaya çalışacak.

İKİ LİBEROLU

Bu sisteme göre, sarı kırmızılı takımda üçlü savunmanın önünde iki libero görev yaparken, Hagi serbest oynayacak. Bu arada G.Saray'ın kozlarından Hakan Şükür her zamanki gibi oyunu geniş alanlarda kabul ederek, özellikle Beşiktaş savunması üzerinde etkili bir pres uygulayacak.

AĞIR GÖREV

G.Saray'daki hazırlık ve planlara göre, sarı kırmızılı takımın en hareketli iki adamı Arif ile Okan olacak. Ancak, Okan'a daha ağır görevler düşüyor. Bu futbolcu sağ kulvarı sürekli kullanarak, oyunun savunma ve hücum aksiyonlarını birlikte uygulayacak.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!