Derbi yoksulu Beşiktaş CT

Güncelleme Tarihi:

Derbi yoksulu Beşiktaş CT
Oluşturulma Tarihi: Ocak 02, 2011 21:46

Beko Basketbol Ligi'nde Beşiktaş Cola Turka ile Galatasaray Cafe Crown arasında yapılan yılın ilk derbisinin ilk yarısını siyah-beyazlıların Portekizli futbolcuları da izledi.

Portekiz'den bugün özel uçakla İstanbul'a ulaşmalarının ardından derbi maç için BJK Cola Turka Arena'ya gelen Beşiktaş'ın yeni transfer ettiği futbolcular Simao Sabrosa, Hugo Almeida ve Manuel Fernandes ile Ricardo Quaresma, maçın ilk yarısını protokol tribününde izledi.

Yorgun olan Portekizli futbolcular, maçın ikinci yarısını izlemeden salondan ayrıldı.

IGNERSKİ'NİN 3'LÜĞÜ 2 SAYI YAZILDI

Karşılaşmanın son dakikasında Ignerski'nin attığı 3 sayılık basket, 2 sayı olarak skorboarda yansıdı. Bunun üzerine Beşiktaş Kulübü Amatör Şubelerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Şeref Yalçın, maçın başhakemi Recep Ankaralı'ya Ignerski'nin atışının 3 sayılık olduğunu belirterek, itiraz etti. Bunun üzerine bitime 15 saniye kala masadaki yetkililerle ve diğer hakemlerle görüşüp, Galatasaray Cafe Crown Antrenörü Oktay Mahmuti'yi masaya çağıran Ankaralı, Mahmuti'ye basketin 3 sayılık olduğunu söyledi. Beşiktaş Cola Turka Antrenörü Burak Bıyıktay da masaya gelirken, kısa süren görüşmenin ardından skorboard düzeltildi ve son 15 saniyeye sarı-kırmızılılar 71-68 önde girdi. Siyah-beyazlıların hücumunda Ignerski, 3 sayılık basketle bitime 10 saniye kala 71-71 eşitliği sağladı. Bitime 7 saniye kala Tutku'nun faul atışlarından bulduğu 2 sayı ile Galatasaray Cola Turka 73-71 öne geçti. Bitime 2 salise kala Ignerski faul atışları sayıya çeviremeyince, sarı-kırmızılılar maçtan 73-71 galip ayrıldı.

SARI-KIRMIZILILAR ÜST ÜSTE 8. GALİBİYETİNİ ALDI

Beşiktaş Cola Turka'yı 73-71 yenen Galatasaray Cafe Crown, üst üste sekizinci galibiyetini aldı. Ligde en son 14 Kasım 2010'da Efes Pilsen'e yenilen sarı-kırmızılılar, bu maçtan sonra ligde yaptığı 8 maçtan da salondan galibiyetle ayrıldı. Ezeli rakibi Fenerbahçe Ülker'i 29 Aralık 2010 Çarşamba günü yenerek, averajla liderliğe yükselen Galatasaray Cafe Crown bu akşam da Beşiktaş Cola Turka'yı yenerek, 5 günde iki derbi kazandı.

SİYAH-BEYAZLILAR DERBİLERİ KAYBETTİ

Beşiktaş Cola Turka, bu sezon ligin ilk yarısında ezeli rakipleriyle kendi sahasında yaptığı derbi maçların ikisini de kaybetti. Fenerbahçe Ülker'e BJK Cola Turka Arena'da 74-67 yenilen siyah-beyazlılar, bu akşam da Galatasaray Cafe Crown'a 73-71 mağlup oldu.

LİKHOLİTOV VE CÜNEYT OYNAMADI

Beşiktaş Cola Turka'da bir süredir sakatlıkları nedeniyle oynayamayan Fedor Likholitov ve Cüneyt Erden, derbi maçta da forma giymedi. Derbi maçta 12 kişilik maç kadrosunda yer alan Likholitov ve Cüneyt oyuna girmedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!