Derbi satrancı

Güncelleme Tarihi:

Derbi satrancı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2008 00:00

İki takımın da hocaları alışılmışın dışına çıkarak takımlarına 2’şer gün izin verdi. Cimbom’da Arda ve Hasan Şaş, Kartal’da Tello esprileri ile arkadaşlarına moral verdi. Vizyondaki filmler, hafta boyunca konuşuldu.

Haberin Devamı

İşte dev maçın muhtemel 11'leri...

TÜRK futbolunun kalbi bu akşam Mecidiyeköy’de atacak. Kadıköy’de F.Bahçe’ye yenilerek ilk büyük sınavlarından üzgün ayrılan G.Saray ile Beşiktaş, yılın son büyük randevusundan kazançlı çıkarak devre arası tatiline moralli çıkmak istiyorlar. Devler, hafta boyunca dev maça benzer yöntemlerle hazırlandılar. İki teknik adam da alışılmışın dışına çıkarak takımlarına 2’şer gün izin verirken G.Saray’da Hasan Şaş ve Arda, Beşiktaş’ta ise Tello esprileriyle takım arkadaşlarının yüzlerini güldürdü. Ezeli rakipler derbiye nasıl hazırlandı. İşte yanıtı...

Florya’nın neşesi Hasan Şaş ve Arda

GALATASARAY Teknik Direktörü Michael Skibbe, alışkanlıklarının dışına çıkarak oyuncularına ilk kez iki gün izin verdi. Sarı kırmızılılar, Başkent dönüşü cumartesi ve pazar günleri dinlenme fırsatı buldular. Oysa Alman hoca, geçtiğimiz haftalarda yalnızca 1 gün izin veriyordu. Sarı kırmızılı futbolcular, hocalarının bu jestine teşekkürle karşılık verirken, "Rahat olun hocam. Derbiyi kazanıp, tatile kafamız rahat çıkacağız" sözü verdiler.

ATV aracıyla tur attırdı

Bekar futbolcuların çoğu vakitlerinin çoğunu tesislerde geçirdi. İdmanlar saat 18.00’da olmasına rağmen G.Saraylı futbolcular saat 13.00’da tesislerde hazır bulundular, hep birlikte moral yemeği yendi, başkan Adnan Polat’ın yaptığı konuşma dinlendi. Sakatlığı nedeniyle uzun süredir takımdan ayrı olan Hasan Şaş, derbi öncesi arkadaşlarıyla yakından ilgilenirken kampın neşe kaynağı yine Arda Turan’dı. Genç futbolcu, Beşiktaş derbisi öncesi yaptığı şakalar, espriler ve taklitlerle arkadaşlarının yüzünü güldürdü.

Arda, Florya Metin Oktay Tesisleri’nde kullanmak ve stres atmak için geçtiğimiz aylarda bir ATV aracı aldı. Derbi öncesi vaktini tesislerde geçiren Arda, ATV’si ile arkadaşlarına tesislerde tur attırdı.

Recep İvedik 2 fragmanları hit oldu

Ankara’da AROG filmine giden sarı kırmızılılar, koyu bir G.Saray taraftarı olan Şahan Gökbakar’ın henüz vizyona girmeyen Recep İvedik 2 filminin fragmanlarını izleyerek moral depoladı. Genel kuruldan çıkan yönetim de vakit kaybetmeden Florya’nın yolunu tuttu. Başkan Adnan Polat, Haldun Üstünel ve Murat Yalçındağ futbolcularla görüşüp moral verdi.

Defansın solunda Seric sürprizi

BEŞİKTAŞ cephesinde de durum farksızdı. Teknik direktör Denizli, bir hafta içinde iki gün izin vererek oyuncularının yüzünü güldürdü. Siyah beyazlı takımın kaptanı Delgado, "Bu izin bizi kendimize getirdi. Sezon başından bu yana ilk kez nefes aldık" diyerek hocasına teşekkür etti.

Mustafa Denizli’den balık ziyafeti

Beşiktaş Teknik Direktörü Mustafa Denizli, dün akşam oyuncularına hoş bir sürpriz daha yaptı. Kumkapı halinden özel olarak getirtilen balıklar, kampta afiyetle yendi. Beşiktaş Kulübü Sağlık Kurulu Başkanı Prof.Dr.Mete Düren, siyah beyazlı oyuncuların düzenli beslenmeleri için gereken özeni gösterdiklerini söyledi. Sakatlığın etkisini tam olarak üzerinden atamayan Şilili yıldız Rodrigo Tello, kampın neşe kaynağı oldu. Kamp boyunca arkadaşlarını bir an olsun yalnız bırakmayan Tello, yaptığı taklitlerle kamptaki herkesin yüzünü güldürdü.

Vizyondaki filmler hafta boyu konuşuldu

Vizyona yeni giren filmler, Beşiktaşlı futbolcuların en çok konuştukları konuların başında geldi. İbrahim Toraman izleme fırsatı bulduğu ’AROG’, ’Issız Adam’ ve ’Mustafa’ filmlerini arkadaşlarına anlatırken, Fransız Cisse, ’Dünyanın Durduğu An’ı anlata anlata bitiremedi. Serdar Özkan ise ’Sonbahar’ filminin izlenmesini tavsiye etti.

Süper üçlü şut ve gol çalıştı

Teknik direktör Mustafa Denizli, hafta boyunca G.Saray defansının özelliklerini en ince detaylarına kadar forvet oyuncuları Bobo, Nobre ve Holosko’ya anlattı. Tecrübeli teknik adam, bu üçlüye bol bol şut attırdı. Denizli’nin derbideki sürprizi ise Anthony Seric olacak. Panathinaikos’tan transfere edilen ve ligde yalnızca 2 maçta şans bulabilen Hırvat futbolcuya defansın solunda görev veren Denizli’nin cezalı İbrahim Üzülmez’in yerine bu oyuncuyu oynatması bekleniyor.

Ezeli rekabette G.Saray önde

GALATASARAY ile Beşiktaş bu akşam 321. tarihi randevuya çıkıyor. 84 yıllık ezeli rekabette G.Saray’ın galibiyet sayısında 111-102, gol sayısında da 446-424 üstünlüğü bulunuyor. İki takım arasında ligde yapılan 98 maçın 34’ünü G.Saray, 27’sini Beşiktaş kazanırken 37 maçta ise eşitlik bozulmadı. Geçen sezon yapılan lig maçlarını G.Saray, Ali Sami Yen Stadı’nda 2-1, Beşiktaş da BJK İnönü Stadı’nda 1-0’lık skorlarla kazandı

Gözler onlarda

Derbide gözler, Lincoln-Baros, Holosko-Nobre ikilileri üzerinde olacak. 7 gol 10 asistle ligin en değerli oyuncusu olan Lincoln ile 11 golle krallık yarışında zirvede yer alan Baros G.Saray’ın, bu sezon 7 golü bulunan G.Saray’ın belalısı Nobre ve etkili kanat akınları ile sürpriz goller atan Holosko ise Beşiktaş’ın kozu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!