Derbi motivasyonu

Güncelleme Tarihi:

Derbi motivasyonu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2009 00:00

F.Bahçelilerin Cimbom’u küçümseyen demeçleri hatırlatıldı. Futbolcular bayan basketbol maçına götürülüp, taraftarlarla iç içe olmaları sağlandı.
Geçmiş yıllarda G.Saray’a gol atan Atkinson, Rapaiç, van Hooijdonk, Ümit Özat futbolcularla buluşturuldu. Yöneticiler oyuncularla özel olarak ilgilendi.

GALATASARAY ile Fenerbahçe’nin yöneticileri, kaybedenin şampiyonluk yarışına büyük ölçüde havlu atacağı dev maça futbolcularını motive etmek için büyük çaba sarfetti. Öncelikle oyuncuları derbinin stresli ortamından uzaklaştırıp rahatlatmayı amaçlayan motivasyon çabalarında iki taraf farklı yöntemler denedi. İşte onlardan bazıları...

GALATASARAY:

1-)
Geçtiğimiz yıl 1-0’lık skorla kazanılan ve şampiyonluğu getiren Fenerbahçe derbisi öncesi uygulanan taktik yeniden devreye sokuldu. Futbol Komitesi üyeleri tarafından, sarı lacivertli bazı yönetici ve futbolcuların Galatasaray’ı küçümseyen demeçleri hatırlatıldı. Özellikle Fenerbahçeli Yasin’in, bu sezonun ilk yarısındaki maçtan sonra söylediği, "Keşke her hafta Galatasaray ile oynasak; kesin şampiyon oluruz" şeklindeki sözlerinin görüntüleri futbolculara tekrar tekrar gösterildi.
/images/100/0x0/55ea9de8f018fbb8f88baf1b


2-) Teknik direktör Bülent Korkmaz, oyuncularını derbinin havasından uzaklaştırmak için, onları perşembe günü Galatasaray Bayan Basketbol Takımı’nın Taranto ile oynadığı Eurocup final maçına götürdü. Futbolcular burada taraftarlarla iç içe karşılaşmayı izleyip, tezahürat yaptı. Sarı kırmızılı bayanların kupayı kazanması, futbolcuların moraline olumlu katkı yaptı.

3-) Yönetim, futbolcuları baskı altına sokmama adına, derbi maç için özel prim belirlemedi.

4-) Oyuncularına sürekli, "F.Bahçe maçını gözünüzde büyütmeyin" mesajı veren Bülent Korkmaz, kendisinin ne kadar rahat olduğunu göstermek için, basın mensuplarına normalde haftada bir kez açılan antrenmanları bu hafta iki kez açtı.

FENERBAHÇE:
/images/100/0x0/55ea9de8f018fbb8f88baf1d

1-)
Geçmiş yıllardaki Galatasaray maçlarında goller atan Milan Rapaiç, Dalian Atkinson, Pierre van Hooijdonk İstanbul’a getirilerek futbolcularla tanıştırıldı. Antrenörlük kursu için İstanbul’a gelen Ümit Özat da bu kervana katıldı. Rapaiç, Atkinson, van Hooijdonk ve Ümit, G.Saray maçlarında neler yaşadıklarını anlattı

2-) Sarı lacivertli yöneticiler hafta boyunca futbolcuları yalnız bırakmadı. Başkan Aziz Yıldırım başta olmak üzere Neşet Yalçın, Murat Özaydınlı, Mahmut Uslu, Ali Koç, Şekip Mosturoğlu ve Ali Yıldırım, oyuncularını yakın markaja alıp özel olarak ilgilendi.

3-) Başkan Yıldırım ve yöneticiler önceki akşam bir restoranda futbolculara ve teknik heyete bir yemek verdi. Roberto Carlos’un 36. doğum gününün de kutlandığı bu yemekte Yıldırım ve yöneticiler, oyuncularla bol bol sohbet edip, derbi maçın stresinden uzaklaşmalarını sağladı.

4-) Galatasaray ile geçmiş yıllarda oynanan ve farklı skorlarla kazanılan maçların kasetleri futbolculara izletildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!