Deplasman yasağına çiçeklerle nokta

Güncelleme Tarihi:

Deplasman yasağına çiçeklerle nokta
Oluşturulma Tarihi: Eylül 20, 2016 22:45

Vali Şahin, deplasman yasağının kalkmasına sıcak bakıyor. Yasağın yarın Güvenlik Kurulu’nda kaldırılması bekleniyor. Şahin’in olumlu düşünmesinde, kulüp başkanlarının sorumluluk alacaklarını ifade etmeleri ve hazırlanan mutabakat metni etkili oldu. Dün İstanbul Valiliği’nde gerçekleştirilen toplantıda, İstanbul kulüpleri ile İstanbul Valisi’nin her ay bir araya gelmesi kararlaştırıldı.

Haberin Devamı

YILLARDIR tartışılan ve Türk futbolunun utancı olarak kabul edilen deplasman yasağı nihayet sona eriyor.

Bu konudaki adım, dün İstanbul Valiliği’nde yapılan toplantıda atıldı. Vali Vasip Şahin, Kulüpler Birliği Başkanı Göksel Gümüşdağ, Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek ve Fenerbahçe Asbaşkanı Mahmut Uslu’nun katıldığı kahvaltılı toplantıda çok önemli kararlar alındı.

 

CUMARTESİ BAŞLAYABİLİR

 İŞTE, toplantıda öne çıkanlar: Beşiktaş-Galatasaray maçı için nihai karar yarınki İstanbul İl Güvenlik Kurulu toplantısında verilecek. İstanbul Valisi Vasip Şahin, yasağın kaldırılmasına sıcak bakıyor. Bu bakımdan yarın yasağın kaldırılmasına kesin gözüyle bakılıyor. Yasak kalkarsa Galatasaray taraftarı derbi maçta tribünde yerini alacak. 

 

Haberin Devamı

18 KULÜP DE İSTİYOR

 TOPLANTIDA kulüp başkanı ve temsilcileri, yasağın kaldırılması konusunda inisiyatif kullanacaklarını ve sorumluluk alacaklarını ifade ettiler. Onların bu samimi ifadeleri ve 18 kulübün yasağın kaldırılmasına yönelik mutabakat metni Vali Şahin’i de bu noktada ikna etti.

 

GELECEK AY YİNE TOPLANACAKLAR

AYRICA bu toplantıların ayda bir tekrarlanmasına karar verildi. İstanbul Kulüpleri ve İstanbul Valisi her ay bir araya gelecekler. İlk toplantı önümüzdeki ay Kulüpler Birliği Vakfı binasında yapılacak.

İSTANBUL VALİSİ VASİP ŞAHİN: YASAK DEĞİL, DOSTLUK

 VALİ Şahin, toplantı sonrası yaptığı açıklamada şöyle konuştu:

“Valilik olarak deplasman yasağının kaldırılmasına sıcak bakıyoruz. Umarım İl Güvenlik Kurulu’ndan istediğimiz doğrultuda bir karar çıkar ve tribünlerde herkes takımını destekler, dostluk ve kardeşlik olur.”

 

BAŞKAN GÖKSEL GÜMÜŞDAĞ: TARAFTAR SEVİNSİN

 KULÜPLER Birliği Başkanı Göksel Gümüşdağ, Valilik’te samimi bir toplantı gerçekleştirdiklerini aktararak şunları söyledi:

“Yasağın kaldırılması taleplerimizi ve destek sunabileceğimiz konuları paylaştık. İl Spor Güvenlik Kurulu toplantısında derbi öncesi taraftarı sevindirecek netice alacağımızı ümit ediyorum.”

 

BAKMADAN GEÇME!