Denizli'nin Boşnaklar'ı Türkiye'ye şans vermiyor

Güncelleme Tarihi:

Denizlinin Boşnakları Türkiyeye şans vermiyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 2009 17:01

Denizlispor'un Boşnak futbolcuları Berberovic ile Bajic, yarın oynanacak Bosna Hersek-Türkiye Dünya Kupası Grup Eleme maçının çok zorlu geçeceğini, doksan dakikanın kaderini Arda, Tuncay ve Muslimovic ile Dzeko'nun belirleyeceğini söylediler.

Denizlispor Teknik Direktörü Nurullah Sağlam, Türkiye'nin Estonya maçındaki hırslı oyununu sahaya yansıtması halindde rahat kazanacağını belirtirken, Horoz'un Bulgar oyuncusu Angelov, Türkiye'nin zorlu maçı kazanacağını iddia etti.

40 kez Bosna Hersek Milli Takım formasını giyen ve sakatlığı nedeniyle Türkiye maçının kadrosuna alınmayan Berberovic, "Çok zorlu bir karşılaşma olacak. İki takımda da kaliteli oyuncular var. Bana göre Türkiye kanadından Arda ve Tuncay, bizim taraftan da Muslimovic ile Dzeko oyunun kaderini belirleyecek isimler. Bu maç Bosna Hersek için çok önemli. Bütün ülke bu müsabakaya kilitlendi. Kazandığımız takdirde Dünya Kupası'na gideceğiz. Elbette gönlüm kendi ülkemin takımımdan yana ama çok zor bir doksan dakika olacak. İyi oynayan taraf kazansın. Türkiye, Estonya önünde iyi oynadı, biz Ermenistan'a karşı iyi oynamadan kazandık. Bu maçlar kimseyi aldatmasın, Bosna Hersek-Türkiye maçının havası farklı olacak" dedi.

26 kez Bosna Hersek Milli Takımı'nda görev yapan Denizlispor'un diğer Boşnak futbolcusu Bajic ise, Arda, Tuncay, Emre ve Nihat'ın Türkiye'nin en iyi futbolcuları olduğunu, Estonya maçında oynayan Sercan'ı da çok beğendiğini söyledi. Bajic, "Sahada taktik savaşı olacak. Her iki takım da çok iyi durumda. Antrenörlerin verdiği taktikleri en iyi uygulayan ve şansı yanında olan taraf kazanır. Benim favorim Bosna Hersek. Elimize büyük bir şans geçti, bunu değerlendirmeliyiz" şeklinde konuştu.

Bajic ile Berberovic'in tercümanlığını yapan Denizlispor'un Bulgar golcüsü Emil Angelov ise, maçı Türkiye'nin kazanacağını iddia etti. Angelov şöyle konuştu: "Türkiye'nin kadrosu çok güçlü. Bosna Hersek de iyi takım ama bence Türkiye Estonya karşılaşmasındaki gibi oynarsa rahat kazanır. Bence Türkiye iyi oynayıp kazanacak. Denizlispor'un Boşnak futbolcuları Berberovic ile Bajic yakın arkadaşlarım. Türkiye'nin maçı kazanacağını söyleyip onlara hırs veriyorum, sinirlendiriyorum."

Denizlispor Teknik Direktörü Nurullah Sağlam ise, maçın favorisinin Türkiye olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Türkiye, Ukrayna ile oynanan hazırlık maçı ve Estonya maçlarındaki hırslı ve kolektif oyununu sergilerse Bosna Hersek'i yener. Bireysel becerilerimizi kolektif oyunla birleştirdiğimiz taktirde yenemeyeceğimiz takım yok. Her iki takım da kaliteli kadroya sahip. Bosna Hersek'in Almanya ve Fransa liglerinde oynayan iyi futbolcuları var. Türk olduğum için duygusal konuşmuyorum; Türkiye'nin kadro yapısı galibiyet için daha avantajlı. Fatih Terim'in dediği gibi eğer Bosna'yı yenemezsek, kalbimiz Afrika'da onlardan yana olacak."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!