Denizli:Tek hedef galibiyet

Güncelleme Tarihi:

Denizli:Tek hedef galibiyet
OluÅŸturulma Tarihi: AÄŸustos 21, 2001 14:48

Fenerbahçe Teknik Direktörü Mustafa Denizli, yarın Glasgow Rangers ile yapacakları maçta, İstanbul'da oynamanın avantajını kullanacaklarını ve sahadan galibiyetle ayrılacaklarını söyledi.

Haberin Devamı

Denizli, Samandıra Tesisleri'nde düzenlediÄŸi basın toplantısında, 3 sonuçtan 2'sinin Rangers'a yaradığını ifade ederek, "Ancak bizim kafamızda tek bir sonuç var, O da kazanmak. Aslında ilk maçta deplasmanda iyi bir sonuç alabilirdik. Ancak olmadı. Åžimdi evimizde oynamamının avantajını da kullanarak, taraftarımızın da desteÄŸiyle iyi bir sonuç alacağımıza inanıyorum" dedi.Â

Ä°skoç ekibinin deplasmanlarda etkili oynadığını bildiklerini vurgulayan Denizli, "Fenerbahçe olarak yarın neler yapmamız gerektiÄŸini ve stratejimizi biliyoruz. Yarın Fenerbahçe için güzel bir gün olacak" diye konuÅŸtu.Â
 
HER ŞEY ŞAMPİYONLAR LİGİ İÇİN

Denizli, bugüne kadar yaptıkları bütün çalışmaların, Şampiyonlar Ligi'ne katılmak için yapuıldığını vurgulayarak, bunu da gerçekleştireceklerini ifade etti.  Rangers maçının hazırlıklarını bu akşam yapacakları son bir antrenmanla tamamalayacaklarını ve maçı saatini beklemeye başlayacaklarını anlatan tecrübeli teknik adam, takımda Rüştü, Rapaiç, Revivo ve Mustafa Doğan'ın sakatlıklarının bulunduğunu söyledi.

TARAFTARA ÇAĞRI

İstanbulspor karşısında alınan yenilgiyi unuttuklarını da sözlerine ekleyen Denizli, taraftarlara da çağrıda bulunarak, "Taraftarlarımızdan yarın Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda boş yer bırakmamalarını istiyorum. Fenerbahçe özellikle evinde oynadığı maçlarda tribün ve saha içi bütünleşmesini mükemmel yapar. Yarın da böyle olacak." dedi.

ADVOCAT:GOLÜ ATAN TURU GEÇER

Glasgow Rangers Teknik Direktörü Dick Advocaat da yarınki maçla ilgili olarak yaptığı açıklamada, Fenerbahçe'nin çok güçlü bir ekip olduğunu belirterek, "Sahasında 18 maçtır kaybetmeyen bir takımla oynayacağız. Golü atan turu geçer. Fenerbahçe'nin İstanbulspor karşısında aldığı 1-0'lık yenilgi ölçü değil. Sonuç ne olursa olsun İstanbul'dan dostça ayrılmayı istiyoruz" dedi.

Yarınki maçta ilk maça göre futbolcularının daha sakin olacağını, Mols'un, kırmızı kart görerek takımını yalnız bıraktığını belirten Dick Advocaat, "Mols'un yaptığı yanlıştı. Yanlış zamanda takımını yalnız bıraktı. Ama futbolcularım yarın daha sakin olacak" diye konuştu.

 

F.BAHÇE'NİN 92. SINAVI

F.Bahçe, yarın Avrupa Kupaları'ndaki 92. maçına çıkacak. Sarı lacivertliler, Avrupa Kupaları'nda şimdiye dek yaptıkları 91 karşılaşmanın 29`unu kazandı; 49'unu kaybetti. Attığı toplam 94 gole karşılık, kalesinde 153 gol gördü.

AVRUPA'DA 30. SINAV

Sarı lacivertliler, 94 yıllık tarihlerinde bu sezonla birlikte 30. kez Avrupa kupalarında Türkiye`yi temsil ediyor. F.Bahçe, 29 kez katıldığı kupalarda, 1 kez 3. tura, 7 kez 2. tura yükselirken, 19 kez de 1. turda elendi.

TÜRKİYE:3-İSKOÇYA:2

Kanarya ile G.Rangers takımları arasında yarın oynanacak maçla birlikte, Türk ve İskoç takımları 10. kez karşılaşacak. Türk takımları, İskoç rakipleriyle yaptıkları toplam 9 maçtan 3`ünü kazanırken, 2`sinde yenildi, 4 maç da berabere sonuçlandı.

RANGERS İLE DÖRDÜNCÜ KEZ

Türk takımları G.Rangers'le daha önceki yıllarda 2 kez eşleşti. İskoç ekibi, A.Gücü`nü Kupa Galipleri Kupası`ndan elerken, G.Saray`a karşı geçen sezon Avrupa Şampiyonlar Ligi`nde aynı grupta mücadele etti. G.Rangers, F.Bahçe ile oynadığı ilk maçta 0-0 berabere kalmıştı.

F.BAHÇE'NİN EN FARKLI GALİBİYET VE YENİLGİLERİ

F.Bahçe, Avrupa kupalarındaki en farklı skorlu galibiyetini 1994-1995 sezonunda UEFA Kupası 1. tur ön eleme ilk maçında İstanbul`daki ilk maçta Azerbaycan`ın Turan takımını 5-0 yenerek elde etti. 1975-1976 sezonunda  Şampiyon Kulüpler Kupası 1. tur maçında Lizbon'a 7-0 yenilen sarı lacivertliler, Avrupa'daki en acı yenilgisini aldı. Kanarya ayrıca Sigma'ya da 7-1 yenilmişti.

AYKUT VE CEMÄ°L 8 GOL ATTI

Fenerbahçe formasıyla en çok golü Aykut Kocaman ile Cemil Turan attı. Her iki futbolcu da Avrupa`da rakip fileleri 8`er kez havalandırdı. Bu ikiliyi 5 golle Ogün Altıparmak izliyor.

NASIL TUR ATLARLAR
Fenerbahçe'nin Glasgow Rangers karşısında tur atlayıp şampiyonlar Ligi'ne jkatılabilmesi için mutlaka  galip gelmesi gerkiyor.  0-0'da maç uzatmaya gidecek. Uzatmalar da bu sonuçla biterse penaltı atışlarına geçilecek. Her türlü galibiyet ve  gollü beraberlik İskoç ekibini Şampiyonlar Ligi'ne taşıyor.

RÜŞTÜ VE JOHNSON OYNUYOR
  Â
Fenerbahçe'de, sakatlıkları bulunan Rüştü ve Johnson'un yarınki maçta forma giymeleri bekleniyor.Â
   Omuzundaki sakatlığı nedeniyle Ä°stanbulspor ile yapılan son lig maçında riske edilmeyen Rüştü'nün, yarın kaledeki yerini alacağı öğrenildi.  Ä°stanbulspor maçında kafasına gelen darbe sonucu beyin travmasına baÄŸlı geçici hafıza kaybına uÄŸrayan Johnson'un da, yarınki karşılaÅŸmada oynayabileceÄŸi bildirildi.Â
   Glasgow Rangers'ta ise, ilk maçta kırmızı kart gören Mols'un yanı sıra, sakatlıkları bulunan Nerlinger ve Ferguson forma giyemeyecek.Â

Haberin Devamı
MUHTEMEL 11'LER
  Â
 Karşılaşmaya tarafların şu muhtemel 11'ler ile çıkması bekleniyor:
   Fenerbahçe: Rüştü, Zoran Mirkoviç, Ãœmit, Mustafa, Lazetiç, Johnson, Ogün, Revivo, Abdullah, Rapaiç, Serhat.Â


   Glasgow Rangers: Klos, Ricksen, Amoruso, Wilson, Numan, Reyna, Konterman, Hughes, De Boer, Flo,
   Caniggia (Miller).Â
 Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!