Denizi olmayan Ankara'nın yelkencileri

Güncelleme Tarihi:

Denizi olmayan Ankaranın yelkencileri
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2011 13:34

Ankara Yelken Kulübü (AYK) ile Bodrum Açıkdeniz Yelken Kulübünce (BAYK) düzenlenen “AYK-BAYK Yelken Yarışları”na Ankara'dan 80 sporcu katıldı.

Bodrum Kıstak Adası açıklarında dün start alan ve bugün devam eden yarışmaya Ankara, İstanbul, İzmir ve Muğla'dan 25 tekne mücadele ediyor. Rusya ve İtalya'dan da birer ekibin yer aldığı yarışa 300 sporcu katılıyor.Dereceye giren ekipler ödüllerini bu akşam Bodrum Yat Kulübü'nde düzenlenecek törenle alacak.
Ekiplere ödül olarak, Bodrum Sağlık Vakfında eğitim gören zihinsel ve bedensel engelli öğrenciler tarafından hazırlanan plaketler verilecek.

ANKARALI YELKENCİLERİN BAŞARISI

Bu arada yarışmaya denizi olmayan Ankara'da 2000 yılında kurulan AYK'dan 11 tekne ve 80 sporcu katılıyor. Yarışmanın dünkü bölümünde AYK'lı sporcuların yarıştığı “Moana Reva” isimli tekne Genel Klasman'da IRC sınıfında ve IRC 3 sınıfında birinciliği elde etti.

AYK Başkanı Adnan Özaslan, kulüpte 50'si bayan 157 sporcunun faaliyet gösterdiğini söyledi.

Klüp sporcularının antrenmanlarını Ankara Gölbaşı ve Bodrum'da sürüdürdüğünü belirten Özaslan, şöyle konuştu:
“Denizi olmayan bir ilden gelip Bodrum'da yarışmak inanılmaz bir duygu. Karada yaşıyorsunuz ve hür türlü faaliyetlerinizi burada yapıyorsunuz daha sonra denizde yarışıyorsunuz. Anlatılmaz bir duygu. Ankaralı denize hasret. O nedenle denizi diğer illerdekilerden fazla seviyor. Biz sporcularımızla yılda 6 kez 40'arlı gruplar halinde Bodrum'a antrenman için geliyoruz. Ankaralı pikniğe gider gibi antrenmana ve yarışlara gidiyor.”

AYK'nın yurt içinde düzenlenen yarışmalarda dereceler elde ettiğini de anlatan Özaslan, “3 sene önce Bodrum Turgutreis'te düzenlenen uluslararası yarışmada bayan sporcularımız 3. olmuştu. Geçen yıl da İstanbul'da düzenlenen 'Boğaz Kupası'nda 3.'lük elde etmiştik” diye konuştu.

Öte yandan, “AYK-BAYK Yelken Yarışları”nın ikinci gün startı öncesinde geçirdiği rahatsızlık sonucu yaşamını yitiren Marmarisli yelkenci Metin Kemal Özal için denize çelenk atıldı ve saygı duruşunda bulunuldu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!