Denimci, fuarcıya kızıp şirket kurdu, kendi fuarını yapacak

Güncelleme Tarihi:

Denimci, fuarcıya kızıp şirket kurdu, kendi fuarını yapacak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2007 00:00

Türk Denim Sanayicileri ve İşadamları Derneği (Denimder) Yönetim Kurulu Başkanı Nedim Özbek ve derneğin bazı üyeleri ’kendi fuarlarını yapmak için’ fuarcılık şirketi kurdu.

Yurtiçi fuar yetki belgesini alan Dünya Fuarcılık Hizmetleri A.Ş. adlı şirket, yurtdışı yetki belgesi için de başvuru yaptı. Özbek, "Birileri bizi pazarcı fuarına götürüyormuş, uyandık" dedi.

TÜRKİYE’nin en güçlü konfeksiyon sanayicileri gurubunu oluşturan ’denim sanayicileri’ kendi fuarcılık şirketini kurdu. Türk Denim Sanayicileri ve İşadamları Derneği (Denimder) Yönetim Kurulu Başkanı Nedim Özbek, Hüseyin Koçar, Mustafa Özdemir, Raif Ersönmez ve Vesile Özen Yetmişbir’in ortaklığında 1 milyon YTL sermaye ile kurulan Dünya Fuarcılık Hizmetleri A.Ş., yurt içinde fuar düzenlemek için gerekli yetki belgesini aldı. Yurt dışı fuarcılık için de gerekli müracaatlarını yaptı. Denimder Başkanı Nedim Özbek, "Birileri bizi pazarcı fuarına götürüyormuş, uyandık. Şimdi kendi fuarcılık şirketimizi kurduk. Amacımız bu işten para kazanmak değil, sektörümüzü en doğru fuarlara taşımak" dedi. Fuar şirketlerinin ’doğal olarak’ kendi kárlılıklarını düşünürek hareket ettiklerini söyleyen Nedim özbek şöyle konuştu: "Yıllardır fuarlara katılıyoruz ama iyi bir noktaya gelemedik. Bizi gruplar halinde götürdüler. Bazen bir yerlerin alt katına, bazen fuar demek için bin şahit gereken yerlere.. Hatta bazen kendi kendimizi ağırlamak zorunda bile kaldık. O günlerden bu günlere çok da fazla birşey değişmedi. Sadece fuar yapılan yerler biraz daha kaliteli oldu ama zihniyetleri hep aynı kaldı. Biz artık sektörümüzü alıp hak ettiği yere taşıyacak fuarcı istiyoruz."

TÜRKEL’DEN TRANSFER: Denimcilerin yeni fuarcılık şirketi Dünya Fuarcılık, sektörün en büyük yurt dışı fuarcılık şirketlerinden biri olan Türkel Fuarcılık’tan ’bir yönetici ortak transferi’ de yaptı. Uzun yıllar Türkel Fuarcılık’ta çalışan Vesile Özen Yetmişbir, Dünya Fuarcılık’ta yönetim kurulu üyesi ve Genel Müdür olarak görev aldı. Denimder Başkanı Nedim Özbek, yurt dışı fuarlarda doğru adımları atmak için de dünyaca ünlü bir uluslararası fuar uzmanından danışmanlık hizmeti alacaklarını belirterek, "Bir profesyoneli transfer ettik ve şirketimize ortak yaptık. Çünkü o da mevcut fuarcılık şirketlerinin nerede tıkandıklarını gayet iyi biliyor" dedi. Bugüne kadar metre karesi 350-400 euro’ya yer satan fuarcılarla fuarlara gittiklerini ancak bunların tanıtıma önem vermemesi yüzünden memnun ayrılmadıklarını söyleyen Nedim Özbek, "Biz parayı ikinci plana atıp sektöre çalışacak bir fuarcılık anlayışı için yola çıkıyoruz. şu anda sektörümüz yılda 20-25 fuara katılıyor. Bazı fuarlar tamamen bize özel düzenleniyor" dedi.

TEKSTİL FUARLARI: Dünya Fuarcılık Hizmetleri A.Ş. Genel Müdürü Vesile Özen Yetmişbir, birçok sektörde, Türk fuarcılık şirketlerinden memnuniyetsizliğin arttığını savundu ve "Fuarcılık birçok sektör için çok kritik öneme sahip. Çünkü bir sektörü doğru yere götüremezse o sektöre büyük kötülük yapmış olur. Biz doğal olarak önce tekstil fuarlarıyla başlayacağız. Yurt dışına da seçtiğimiz bazı fuarlara grup katılımlarını organize edeceğiz" diye konuştu.

Paris’te bir fuara katıldım, 178 Rus ziyaret etti

DENİMDER Başkanı Nedim Özbek, kendi firmasının geçen yıl Paris’te Pret a Porter’e katıldığını ve bu fuarda stantını tam 178 Rus firmanın ziyaret ettiğini belirterek şöyle konuştu: "Hepsine tek tek ’biz Moskova’ya ayağınıza geliyor, niye oraya gelmiyorsunuz da buraya geliyorsunuz’ diye sordum. Bana ’sizin orada yaptığınız fuarlar pazarcı fuarıdır, onlara biz gelmeyiz’ dediler. Bu durumda biz pazarcı fuarına niye gidelim ki. Biz şimdi doğru yolu bulduk. Fuarcılık sektörü ne yazık ki tekelleşmiş ve biz bu şirketi kurunca çok büyük rahatsızlık duyanlar oldu. Onlara, ’kimsenin ekmeğinde gözümüz yok biz sadece kendimiz için doğru bir iş yapacağız’ dedik. Şu anda zaten sektörümüz birçok açıdan zor durumda ve fuarcıların telefonlarına da çıkmıyoruz. Çünkü fuara gidecek para da yok artık. Biz artık herkese ’kazan ama bize de kazandır diyoruz. Çünkü aksi durumda bizim canımız yanıyor."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!