Demirören: Kanayan parmağı kesmek zorundayız

Güncelleme Tarihi:

Demirören: Kanayan parmağı kesmek zorundayız
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 2012 00:00

27 Şubat'ta yapılan olağanüstü seçimli kongre sonrası Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığı'na seçilen Yıldırım Demirören, Mehmet Ali Aydınlar'ın istifasının ardından başkanlığı genel kurula kadar vekaleten yürüten Hüsnü Güreli'den bugün görevi devraldı.

Haberin Devamı

İstinye'deki federasyon binasında gerçekleştirilen devir-teslim törenine Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığı'na seçilen Yıldırım Demirören ile Hüsnü Güreli'nin yanı sıra yeni seçilen yönetim kurulu üyeleri ve eski yönetimden Erhan Kamışlı katıldı.

Yıldırım Demirören, törende yaptığı konuşmada, tek kaygılarının Türk futbolunu en iyi yerlere taşımak ve futboldaki eski sevgiyi tekrar kazandırmak olduğunu kaydederek, "Elimizden geleni yapacağız, biraz sabır. Bu sorunların hepsini çözeceğimize inanıyoruz. Çünkü çözülmesi gerekiyor. Sorunlar ertelendikçe hep büyüyor. Biz de bir an evvel kanayan parmağı kesmek, kesin ve radikal kararlar alarak süreci bitirmek zorundayız" şeklinde konuştu.

DEMİRÖREN GÖREVİ BÖYLE DEVRALDI / WEB TV

Demirören, "Kanayan parmağı keseceğiz" derken neyi kastettiğinin sorulması üzerine, "Süreçlerden bahsediyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Yıldırım Demirören, bugün yapacakları yönetim kurulu toplantısında alacakları kararla, bundan sonra belli bir süre yönetim kurulundan sadece basın sözcüsünün medyaya konuşacağını söyledi.

/images/100/0x0/55ea247ef018fbb8f86dcb90
 

Bir gazetecinin "Ligin gelecek sezon 22 takımla oynanacağı söyleniyor" şeklindeki sözlerine üzerine Demirören, "Bu yazıyı yazan arkadaş cevap versin" dedi.

Öte yandan, toplantı başlamadan önce Demirören, bir gazeteciye, "22 takım doğru değil, 28 olacak, yanlış" diye espri yaptı.

Hüsnü Güreli ise, daha önce 4 yıl Beşiktaş'ta birlikte çalıştığı Yıldırım Demirören'in bu görevi layıkıyla yerine getireceğine inancının tam olduğunu belirterek, "Geçiş sürecinde mevcut işlemleri yerine getirmeye çalıştık. Çok güzel bir seçim ortamında herkes tek vücut oldu ve Türk futbolunun sorunlarını çözmek için sizler göreve geldiniz" dedi.

TFF'DE DEVİR TESLİM TÖRENİ YAPILDI - Süleyman Arat'ın objektifinden

TFF'nin Türkiye'de futbolun geleceğinden sorumlu bir kurum olduğunu kaydeden Güreli, şunları söyledi:

"TFF, eğitimde ve tesisleşmede çağdaş hamleler yapmak, genç futbolcuların yetişmesine odaklanmak, futbolun Türkiye'de yaygınlaştırılmasına ve sevilmesine ön ayak olmak ve Avrupa'da ve Türkiye'de büyüyen futbol ekonomisini karlı bir şeklide ayakta tutmak zorunda. Bundan sonraki yönetimlerin yapması gereken en önemli işlerden biri mali disiplini sağlayarak, bu çok önemli sektörün güçlü bir şekilde ayakta kalmasını sağlamaktır. Bunu da bu federasyonun yapacağına emin olarak yönetimi sayın başkan ve değerli yöneticilere huzur içinde devrediyoruz."

Haberin Devamı

Yıldırım Demirören ile 2000-2004 arasında Beşiktaş Yönetim Kurulu'nda da beraber çalıştıklarını belirten Hüsnü Güreli, yeni görevinde Başkan Demirören ve Yönetim Kurulu'na başarılar diledi.

Toplantı sonunda Yıldırm Demirören hizmetlerinden dolayı Hüsnü Güreli'ye teşekkür plaketi verdi. Ayrıca devir teslim töreninin ardından Demirören başkanlığındaki yeni TFF Yönetim Kurulu ilk toplantısına başladı

YILDIRIM DEMİRÖREN'E JW MARRIOTT'TAN TEBRİK GELDİ

JW Marriott Ankara'da 27 Şubat, Pazartesi günü gerçekleştirilen Türkiye Futbol Federasyonu'nun Seçimli Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı Yıldırım Demirören'in TFF'nin 41. dönem başkanı seçilmesi ile sonuçlandı. Başkent'te toplantı ve kongrelerin yeni adresi JW MArriott Ankara'da gerçekleşen seçim sonrasında Demirören'e ilk tebrik JW Marriott Ankara'nın yatırımcısı Ali Özdoğan'dan geldi.

Haberin Devamı

Türkiye Futbol Federasyonu'nun yeni başkanı Demirören ile birlikte tebrik pastasını kesen Ali Özdoğan "Türkiye Futbol Federasyon'unun bu tarihi gününe ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz. Otelimizin Yıldırım Bey'e yeni başkanlık döneminde şans getirmesini, kendisinin yeni görevinin Türk futbol camiasına hayırlı olmasını diliyorum" diyerek Demirören'e tebriklerini iletti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!