Demirören Beşiktaş'tan gazı kesti

Güncelleme Tarihi:

Demirören Beşiktaştan gazı kesti
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2012 14:56

Beşiktaş Basketbol Takımı'nda Milangaz devri kapandı... Demirören Şirketler Grubu bugün yaptığı toplantıda sezonu 3 kupayla kapatan Beşiktaş Erkek Basketbol Takımı ile olan sponsorluk anlaşmasını sona erdirdiklerini açıkladı.

Haberin Devamı

Toplantı sonunda yapılan açıklamada; Beşiktaş camiasına, Beşiktaş Yönetim Kurulu’na, siyah beyazlı renklere gönül vermiş taraftarlara, Başantrenör Engin Ataman, Şeref Yalçın ve basketbol takımının tüm oyuncularına teşekkür edilerek, Demirören Şirketler Grubu’nun önümüzdeki sezon Beşiktaş Basketbol Takımı’nın sponsorluğuna devam etmeyeceği belirtildi.

Milangaz'ın desteğini çekmesinden sonra en çok konuşulan isimlerden biri olan Ergin Ataman, ilk açıklamayı hurriyet.com.tr'ye yaptı.

 

İşte Ergin Ataman'ın açıklamaları:

 

"Ben 10 gündür Beşiktaş'tan teklif bekliyordum. Milangaz'ın Beşiktaş'tan desteğini çekmesinin ciddi bir sıkıntı olacağını düşünüyorum. Hazırda bulunan bir sponsor yok, 10 gündür herkes için ciddi sıkıntılar oldu. Anlaşanlar takımlarıyla anlaştı. Ben çok üzgünüm, böyle olmasını istemezdim. Biz bu sene büyük bir şey başardık, tarihi bir başarıya imza attık. Bunun da kalıcı olmasını istiyordum. Tek şansımız da Milangaz'ın 'Devam' demesiydi."

Haberin Devamı

 

GALATASARAY'DAN TEKLİF VAR”

 

"Galatasaray'dan bana bir teklif var. Zaten Unics Kazan'dan da ciddi bir teklif olduğunu daha önce söylemiştim. Her şey bu akşam ya da yarın sabah belli olacak. 'Önceliğim Türkiye ya da yurt dışı' diyemem. Önceliğim proje."

"ÇOK AYIP ETTİLER, TAKIMI YÜZ ÜSTÜ BIRAKTILAR"

Beşiktaş Basketbol Şubesi Sorumlusu Abdullah Sezer, yaşanan gelişmelerle ilgili olarak hurriyet.com.tr'ye şu açıklamaları yaptı: "Çok ayıp ettiler. Biz kulüp olarak böyle bir şey beklemiyorduk. Bize başka sponsorlardan teklif vardı ben etik olmaz diye gidip onlarla bile görüşmedim. Böyle bir şeyi hiç tahmin etmiyordum. Resmen şok oldum. Takımı yüz üstü bıraktılar."

"ERGİN HOCA GİDERSE 'DUR' DİYEMEYİZ"

"Ergin Ataman bizim başımızın tacıdır. Kendisi çok profesyonel bir hocadır. Giderse ona dur diyemeyiz ancak kalırsa da çok mutlu oluruz."

Haberin Devamı

"ATAMAN NADASA YATSA İYİ OLUR"

Hurriyet Dünyası'ndan Ünal Özüak, yaşanan gelişmelerle ilgili olarak şu değerlendirmeyi yaptı: "Bu Ergin Ataman için fırsat oldu. Beşiktaş mucizesini gerçekleştirdi. Papaz her zaman pilav yemez. Yeni ufuklar, için fırsat oldu. Beşiktaş için kötü oldu. Bu güzel bir şey değil. Türkiye'deki bu başarısının ardından biraz nadasa yatsa iyi olur."

SEBEPLERDEN BİRİ TARAFTARIN OLUMSUZ TAVRI

Öte yandan geçtiğimiz sezon Beşiktaş Erkek Basketbol Takımı'nın Milangaz sponsorluğu ile yakaladığı başarıya rağmen, yeni sezonda anlaşmanın yenilenmemesinin en önemli nedeninin Siyah Beyazlı taraftarların Demirören ailesine karşı olan olumsuz tutum olduğu öğrenildi. Özellikle geçen sezon takımın bir çok maçında kulübün eski başkanı Yıldırım Demirören adına olumsuz tezahüratlarda bulunulması ve Demirören Şirketler Grubu adına olumsuz pankartlar açması şirketin sponsorluğu yenilememesinde etken olduğu kaydedildi.

Haberin Devamı

EUROLEAGUE NE OLACAK?

Milangaz'ın desteğini çekmesinden sonra bütçe olarak kısıtlamaya gitmek zorunda kalacak olan Beşiktaş'ta akıllardaki en büyük soru işareti Euroleague'e katılacak takımın geleceğinin ne olacağı. Milangaz ile yolların ayrılmasından sonra yönetim, yeni sponsor arayışlarına hemen başladı.

DEMİRÖREN'E DAVA AÇILACAK MI?

Milangaz'ın basketbol takımından desteğini çekmesi nedeniyle Fikret Orman Yönetimi'ndeki Beşiktaş Kulübü'nün, Yıldırım Demirören'e kulübü zarara uğrattıkları gerekçesiyle dava açmaları da gündemde.

TWİTTER YORUMLARI

@kalashnikovf: Eskiden Ataman, Milangaz, kupa mı vardı? Ahmet Fetgeri'de Turabi'nin üçlükleriyle coşar, tezahüratların duvardan yaptığı yankıyı dinlerdik.
@umutbalaban: Milangaz olacak diye, Demirören dönemini sorgulayamayacaksam, varsın olmasın Milangaz da, Ataman da.
@yeldas: Ergin Ataman centilmenlik yapıp bekledi, sonuç çıkmayınca da yoluna devam etti. Bana asıl neden Milangaz olmazsa öleceğiz, onu anlatın !
@Yavuz_Altnsk: Milangaz Beşiktaş'ın sponsorluğundan çekilmiş. Çekilir tabii. Milangaz kullanan mı kaldı?
@ilknurshn: Milangaz birakmadı, çekilmek zorunda kaldı. Unutmayın, kulübün istekleri doğrultusunda gerçekleşiyor olaylar.
@SerkanCarkci: 3 kupalı takıma sponsor çıkar illa ki. Milangaz'dan kurtulduğumuza sevinelim.
@mstfygt1903: Milangaz Fenerbahçe'sine sponsor olursa hiç şaşırmayın.
@Serdarito: Ergin Ataman Beşiktaş'a Milangaz restini çekti ama kaybetti. Gerçi şimdi GS koçu oluyormuş. Onun gibiler bu piyasada işsiz kalmaz!
@msicakkanli: Ergin Ataman'ın bu takımın sponsorsuz kalmayacağını bildiği halde Milangaz ile aynı anda gitmesi rengini belli etmesi açısından iyi oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!