Dekoratör

Güncelleme Tarihi:

Dekoratör
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 1999 00:00

İlhan SÖYLER
Haberin Devamı

Bir ev döşeyeceksiniz, dekoratör geliyor, arkadaşlarına, ‘‘Kardeşim şunu şuraya yerleştir, şunu şuraya koy’’ diye direktifler veriyor. Ancak, her nedense sözleri kulak arkası ediliyor. Eşyalar saçma sapan yerlere konuyor. Bu dekoratör da haklı olarak isyan ediyor. Adam bir o yana koşuyor, bir bu yana. ‘‘Siz sadece benim söylediklerimi yapın’’ diyor. Ancak, olmuyor, olmuyor...

O da sonunda ne yapacağını şaşıyor, dizaynı bozuyor, işi karıştırıyor. Koltuğu uygun bir yere koyacağına, yerini şaşırıyor. İşte, bu saha içindeki dekoratörün ızdırabı. Kim bu dekortör? Tabii ki Hagi. Adam, ‘‘Onu yapın, bunu yapın’’ diyor. Arkadaşları, Arif, Hakan Şükür ve Okan tam tersini yapıyor, bocaladıkça bocalıyorlor. Hagi de yapacağı işi şaşırıyor. O da hata yapıyor. Yapmaz mı kardeşim? Yine dekoratör ortaya çıkıyor, ‘‘Kardeşim, bir plan yapacaksak yapalım’’ diyor. El atıyor ve işi bağlıyor. Bu dekoratör de olmasa, Galatasaray'ın hali harap.

EKMEK KAVGASI

G.Saray'ın dünkü hali böyleydi. ‘‘Nasıl olsa biz bu işi hallederiz. İşi ucuza kapatalım’’ mantığı her zaman yanlıştır. Çünkü, zaman öyle bir zaman ki, herkes canını dişine takıyor, ekmeğini çıkarmak istiyor. O zaman da ekmeği kazanmak çok zorlaşıyor. Çünkü aslanın midesinden, kuyruğuna kadar iniyor. ‘‘Ben neydim’’ demeyeceksin, ‘‘Ne oldum’’a bakacaksın.

İşte ligde ekmek kavgası veren Adanaspor, maça asıldıkça asıldı. Ve ekmeğini taştan çıkardı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!