Değerlendirme toplantısı yapıldı

Güncelleme Tarihi:

Değerlendirme toplantısı yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2013 16:50

Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Yönetim Kurulu, göreve gelmelerinin birinci yılı nedeniyle değerlendirme toplantısı yaptı.

Haberin Devamı

Volley Hotel İstanbul'da düzenlenen basın toplantısına TVF Başkanı Özkan Mutlugil, TVF Genel Sekreteri Nihal İşçi, TVF Merkez Hakem ve Gözlemci Kurulu (MHGK) Başkanı Ümit Sokullu ile yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Toplantıda yaklaşık bir saatlik sunum gerçekleştiren Mutlugil, milli takımların performansı, kulüplere yapılan ekonomik katkılar, plaj voleybolundaki gelişim, lisanslı sporcu ve antrenör sayısındaki artış, hakem hataları ile "Fabrika Voleybol" projesi hakkında bilgi verdi. Sunumun ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Özkan Mutlugil, Sarıyer Kulübü'nün maddi sıkıntı çekmesinin hatırlatılması üzerine, şöyle konuştu:

"Sarıyer Kulübü, diğer kulüpler gibi bizim için çok değerli. Kulüplerin gelirinin artması lazım. TVF olarak amacımız popülariteyi ve reklam gelirlerinin artırılması yönünde. İddaa'daki gelişme kulüplerimizin birçok sıkıntısını çözecek nitelikte. Bütün kulüplerimizin finansal sorunlarla değil, rakipleriyle mücadele etmesini hedefliyoruz. Bu konuda yapabilecek bir şeyimiz varsa her türlü desteğe hazırız."

Mutlugil, milli takımların başında yabancı antrenörler olması ve Türk antrenörlere bakış açısı hakkındaki soruya ise, "Antrenörlerimizin pasaportlarına bakarak karar vermiyoruz. Bizi daha ileri götürecek antrenörlerle çalışmaya hazırız. Yeter ki teknik kapasitesini ve bize vereceği katkıyı yeterli görelim" yanıtını verdi.

Lig maçlarında yaşanan hakem hataları hakkında yapılan eleştirilere de yanıt veren başkan Mutlugil, şu ifadeleri kullandı:

"Çok değerli hakemlerimiz var. Yıllarca Türk hakemleri takımlarımızdan önde gitti. Fakat bugün liglerimizin kalitesini ele aldığımızda, voleybol hakemliğinin daha ileri gitmesini bekliyoruz. Hakem arkadaşlarımız tabii ki hata yapıyorlar ama ölçme servisimizle hataları minimuma indirmeye çalışıyoruz. Rekabet ortamında kulüplerimizin ve sponsorlarımızın emeklerini koruma açısından kalitemizi artırmamız gerek."

Sokullu'nun görüşleri

MHGK Başkanı Ümit Sokullu, voleybol hakemliğinin gelişimi açısından 4 yıl içinde üst düzey hakem sayısını 50'ye çıkarmayı planladıklarını aktardı.

Kendilerine verdiği destekten ve oluşturdukları güven ortamı nedeniyle TVF Yönetim Kurulu'na teşekkür eden Sokullu, "MHGK olarak birinci hedefimiz, önümüzdeki 4 yıl içinde Türkiye liglerindeki her türlü müsabakayı yönetebilecek nitelikli 50 hakeme ulaşmaktır. Mütaakip yılda devam eden sistem içinde bu rakımı 100'e çıkarmaktır" dedi.

Sokullu, hakem hatalarını en aza indirmeyi amaçladıklarını anlatarak, şöyle konuştu:

"Hakem hataları ilk kez bugün olan bir durum değil. Kural kitabında da 'hakem hata yapmayacaktır' diye bir şey göremezsiniz. Geçen yıllarda olduğu gibi bugün de hatalar var, gelecekte de olacaktır. Önemli olan hataları en aza indirmektir. En iyi hakem, az hata yapandır. Hakemlerimiz çok yoğun bir eğitimden geçiriliyor. Genç bir hakem jenerasyonu var. Bu gençliğin bedelini hem kendileri hem de takımlarımız ödüyor. Bir yılın sonunda bu genç kardeşlerimizin bizi gururlandıracağından emin olabilirsiniz."

Toplantı, soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.

BAKMADAN GEÇME!