David Ferrer'e büyük onur

Güncelleme Tarihi:

David Ferrere büyük onur
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2012 16:52

Dünya 5 numarası David Ferrer, "kariyerinin en iyi sezonu" olarak nitelendirdiği 2012 sezonundaki performansıyla İspanyol Tenis Yazarları Birliği tarafından Yılın İspanyol Tenisçisi ödülüne layık görüldü.

Haberin Devamı

2012 sezonunda yakaladığı 76-15'lik galibiyet oranıyla kariyerinin en iyi maç kaydına ulaşan ve yine bu sezon uzandığı yedi zaferle bu alanda liderliği elinde bulunduran David Ferrer, İspanyol Tenis Yazarları Birliği (APT) tarafından Yılın İspanyol Tenisçisi olarak seçildi.

tenisdünyası.net'in derlemesine göre, sakatlığından dolayı Wimbledon sonrası kortlardan uzak kalan Rafael Nadal gibi 2006 yılının ardından bu ödüle ikinci kez layık görülen Ferrer, bu sezonki tüm Grand Slam'lerde en azından çeyrek final oynamasının yanı sıra, Paris'te tenis yaşantısının ilk ATP Masters birinciliğini de elde etmişti.

Sırasıyla Auckland, Buenos Aires, Acapulco, Den Bosch, Bastad, Valencia ve Paris'te kucakladığı şampiyonluklara ek olarak Nadal'ın eksikliğinde İspanyollar'ın Davis Kupası'ndaki tüm yükünü çeken Ferru, Çek Cumhuriyeti'ne kaybettikleri final serisi dahil çıktığı altı maçta da yenilgi yüzü görmemişti.

Haberin Devamı

Klasmanın 5 numaralı basamağında yer alan 30 yaşındaki "Duvar" lakaplı raketin onurlandırıldığı gecede ATP Dünya Turu Finalleri'nde zirveye çıkan Marcel Granollers/Marc Lopez ikilisi de geçirdikleri başarılı sezondan ötürü ödüllendirildi.

MURRAY VE SAM'E BÜYÜK ONUR

Ferrer gibi sezona damga vuran bir diğer isim olan Andy Murray de iki prestijli ödülün sahibi oldu. Amerika Açık'ta ilk Grand Slam şampiyonluğuna eriştiği sezonda ayrıca Olimpiyat Oyunları altın madalyası ve Wimbledon ikinciliği kazanmayı başaran Murray, Britanyalı tenis yazarları tarafından LTWA (Lawn Tennis Writers' Association) Büyük Ödülü ve aynı zamanda BBC İskoçya Yılın Ulusal Spor Adamı Ödülü'nü aldı.

Kadınlar dünya sıralamasında sezonu 9 numarada tamamlayan Samantha Stosur ise Avustralya Tennis Ödülleri'nde ülkenin efsane tenisçilerinden John Newcombe anısına verilen Newcombe Madalyası'nı üst üste üçüncü kez boynuna taktı. Melbourne'deki törende Avustralya'nın en seçkin tenisçisi niteliğindeki ödüle layık görülen Sam, diğer finalist isimler Lleyton Hewitt, Marinko Matosevic ve Casey Dellacqua'yı geride bıraktı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!