Daum birçok takımda baÅŸarılı olur

Güncelleme Tarihi:

Daum birçok takımda başarılı olur
OluÅŸturulma Tarihi: Haziran 19, 2009 10:09

4 yıldır yardımcı antrenörlük görevini yürüttüğü Fenerbahçe Kulübü'nden ayrılarak, Hacettepe Teknik Direktörü olan Önder Özen, hedefinin Hacettepe Kulübü'nü bir adım ileriye götürmek olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

2008-2009 sezonunda Süper Lig'den Bank Asya 1. Lig'e düşen Hacettepe'nin yeni teknik direktörü Önder Özen, Fenerbahçe'de görev yaptığı geçen senede, Sarı-lacivertli takımın iyi bir futbol oynamadığını belirtti.Â

Teknik adam Özen, "2 sezon önceki Fenerbahçe ile bu sezonki Fenerbahçe arasında neler değişti?" sorusuna, "Büyük bir değişiklikten söz edemeyiz. Oyuncu kadrosunun aşağı yukarı aynı olduğunu söyleyebiliriz. Bir iki ufak değişiklikler oldu. Bunların da iyi değişiklikler olduğunu söyleyebiliriz. Aynı Yönetim Kurulu görevine devam etti. Destek departmanları da aynı şekilde görevlerine devam ettiler. Teknik direktör değişikliği oldu. Zaman zaman tutmaya bilir. Avrupa'da örnekleri var. Bazen çok önemli kadroları teslim ettiğiniz çok kariyerli teknik adamlar da uyumlu bir beraberlik yaşayamaya biliyor. Bunlar olabiliyor. Hep beraber bir performans düşüşü olduğundan sözedebiliriz. Hep beraber derken, hepimizi kastederek söylüyorum, içine kendimi dahil ederek söylüyorum. İyi bir performans ortaya çıkmadı. İyi bir futbol oynandığını da söyleyemeyiz. Zaman zaman futbolcuların özellikle derbilerde psikolojik reaksiyonlar verdiğini söylemek gerekiyor. Ama ligin genelinde çok etkili olmadığımızı söylemek gerçekçi olur" yanıtını verdi.

Haberin Devamı

İspanyol teknik direktör Luis Aragones ile Sarı-lacivertli futbolcular arasındaki uyumu da değerlendiren Özen, "Aragones başarı bir teknik adam. Üst seviyede başarılar kazanmış. Çokta iyi bir takıma geldi. Uyumlu oyuncuların, uyumlu karakterlerin olduğu bir takıma geldi. Eğer olmamışsa mutlaka bir yerde sorun vardır. Benden de kaynaklanabilir. Bizim aramızdaki ilişkinin negatif olması bendende kaynaklanmış olabilir. Tek tarafa yüklemek doğru olmaz. Bu konuda fikirlerim var ama bende kalmasını doğru bulurum" şeklinde konuştu.

"Aragones'in sizden yeterince faydalandığını düşünüyor musunuz?" şeklindeki soruya ise teknik direktör Özen, "Bugün en üst seviyede ki yardımcı antrenörlerde kendisinden yeterince faydalanılmadığını düşünüyor olabilir. Mutlaka da düşünür. Her zaman da düşünürüz. Bu soruya doğru cevabı aslında teknik direktör verir. Yararlanıp yararlanmadığını teknik adamın söylemesi daha doğru olur ve bunun yanında yararlanmak zorunda hissetmiyor da olabilir" şeklinde yanıt verdi.

Haberin Devamı

Gelecek sezon Fenerbahçe Kulübü ile çalışması gündemde olan Alman teknik direktör Christoph Daum'u da değerlendiren Hacettepe Teknik Direktörü Özen, "Önümüzdeki sezon Christoph Daum'un çalışacağı söyleniyor. Bu konuyu net olarak bilmiyorum ama böyle söyleniyor. Eğer böyleyse Christoph Daum Türkiye'deki takımların birçoğunda başarılı oldu. Hem Beşiktaş Kulübü'nde, hem de Fenerbahçe Kulübü'nde çok başarılı olmuş bir teknik adam. Almanya'daki çalışmaları da çok başarılı. Ayrıca Daum'un antrenman planlaması ve uygulaması konusunda çok üst vasıflara sahip olduğunu da biliyoruz. En azından fiziksel olarak Fenerbahçenin çok çok daha farklı olacağını söyleyebiliriz. Türkiye Ligi'ni ve kulübü iyi tanıyor olması çok büyük bir avantajdır. Geçmiş dönemde yönetimle de uyumlu çalışması oldu. Futbolcularla da uyumluydu. Yerli oyunculara çok katkı yaptığını da söyleyebiliriz. Başarılı olacağını tahmin ediyorum, umuyorum ve öyle olmasınıda bekliyorum açıkçası" dedi.

Haberin Devamı

Göreve geldiği yeni takımı Hacettepe'deki planları hakkında da bilgiler veren Önder Özen, şunları söyledi:

"Geçen seneki kadroda bulunan çok sayıda oyuncu ayrıldı. Yeni bir kadro oluşturacağız. Bu oluşumdaki oyuncuların çoğu, Hacettepe'nin bünyesinde olan futbolcular ancak, ilk defa A takımda forma giyecekler. Öncelikle kulübün kaynaklarını iyi kullanmaya gayret edeceğiz. Çünkü oyuncu kaynakları, insan kaynakları nicelik olarak fazla. Nitelikli oyuncularda var. Hedefler lig başladıktan sonra daha realist olarak ortaya çıkacaktır. Ama şunu söyleyebilirim. Türkiye'nin fiziksel etkinliği en güçlü olan takımı bizim takımımız olacaktır. Bunu şimdiden söyleyebiliriz. Çünkü ben de antrenman planlaması ve uygulaması konusunda iddialı bir adamım. Teknik ve taktik olarak hatalar yapacağımı biliyorum. Tecrübe eksikliğim de var. Takım sevk ve idaresinde hatalar yapabilirim. Yapacağım, bunlar muhakkak kaçınılmaz. Ama fizik olarak en etkili oyunu biz ortaya koyacağız. Öyle tahmin ediyorum. Hacettepe'yi bugün olduğu yerden bir ileri adıma götürmeye çalışacağız. Gerçekçi hedeflerimizi 8 - 9 hafta içerisinde seslendirmeye başlarız."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!