Danimarka Fransa'yı geçerek şampiyon oldu

Güncelleme Tarihi:

Danimarka Fransayı geçerek şampiyon oldu
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2013 14:47

Avrupa Gençler Badminton Şampiyonası'nda, Fransa'yı 3-0 yenen Danimarka takımlar şampiyonluğuna ulaştı.

ASKİ Spor Salonu'nda devam eden şampiyonada takım müsabakaları finalinde Danimarka ile Fransa karşılaştı. İlk maç olan karışık çiftlerde Danimarkalı Mathias Christiansen-Line Kjaersfeldt çifti, Fransa'dan Bastian Kersaudy-Anne Tran ikilisi arasında oynandı. Danimarka, Fransa'yı 27 dakika süren karşılaşma sonunda 21-11 ve 21-13'lük setlerle 2-0 yenerek skoru 1-0'a getirdi.

İkinci maçta, tek erkekler karşılaşması için Danimarka'dan Mathias Mundbjerg ile Fransa'dan Jocelyn Deschamp korta çıktı. Mundbjerg, Fransız rakibine karşı özellikle file önünde büyük üstünlük kurarak ilk seti 21-8, ikinci seti de 21-13 kazandı. 26 dakika süren ikinci maç sonunda Danimarka, Fransa önünde iki farklı üstünlüğü yakaladı (2-0).

Tek kadınlarda Danimarkalı Anna Thea Madsen, Fransız Delphine Lansac ile karşılaştı. Lansac, 21-14 ile Fransa'ya finaldeki ilk setini kazandırdı. İkinci setin sonuna 19-15 üstün girmesine rağmen skorun 20-20'ye gelmesine engel olamayan Danimarkalı Madsen, 22-20'lik skorla seti almayı başardı.

Final seti ise heyecanlı geçti. İlk bölüm 10-10 eşitlikle sonuçlandı. 16-16'ya kadar eşitlik bozulmazken, Madsen son bölümde yaptığı hamleyle seti 21-18, 50 dakika süren maçı da 2-1 kazandı ve Danimarka'ya şampiyonluğu getirdi.

Danimarkalı oyuncular, şampiyonluk sonrası büyük sevinç yaşadı. Danimarka şampiyonluk kupasını, Spor Genel Müdür Yardımcısı Ömer Altunsoy ve Badminton Federasyonu Başkanı Murat Özmekik'in elinden aldı.
Almanya ve Hollanda'nın üçüncü olduğu şampiyonada, ikinciliği elde eden Fransa'ya madalyalarını, Avrupa Badminton Federasyonu Sportif Direktörü Peter Tarcala ve Türkiye Badminton Federasyonu Asbaşkanları Akif Sıtkı Esen ile Bilal Turan Küçükarpacı verdi. Şampiyonaya, 17.00'de başlayacak ferdi müsabakalar ilk tur maçlarıyla devam edilecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!