Dalışa rüzgar engeli

Güncelleme Tarihi:

Dalışa rüzgar engeli
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 26, 2010 15:54

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonunun düzenlediği, Serbest Dalış Küp Apnea (denizde tek nefesle yatay dalış) Türkiye Şampiyonası, hava muhalefeti nedeniyle yapılamadı.

Arıburnu Sahil Evleri açığında sabah erken saatlerde yapılması planlanan şampiyonaya katılan sporcular, platformda dalış için son hazırlıklarını yaparken, rüzgar etkisini artırdı. Yetkililer, sporcuların riske edilmemesi amacıyla yarışları yarına erteledi.

Şampiyonaya, Ankara, İstanbul ve Çanakkale'den 32 sporcu katılıyor.

Dünya rekortmeni sporcu Cenk Devrim Ulusoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye Sulatı Sporları Federasyonunun takviminde yer alan Türkiye Şampiyonası'nın ilk kez Çanakkale'de yapıldığını söyledi.

Çanakkaleli bir sporcu olarak bunun gurur verici bir durum olduğunu ifade eden Ulusoy, şampiyonanın ilk ayağında Çanakkale Anafartalar kapalı yüzme havuzunda Dinamik Apnea (tek nefesle yatay dalış) yarışının yapıldığını, ardından Küp Apnea (denizde tek nefesle yatay dalış) için Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı'ndaki Anzak Koyu'na geldiklerini belirtti.

Buranın tarihin en canlı mekanı olduğunu kaydeden Ulusoy, “Türkiye Şampiyonasının burada yapılması beni çok heyecanlandırdı. Kendime ait dünya rekorunu burada geliştireceğimi umuyorum” dedi.

Ulusoy, 5 Ekimde İspanya'nın Kanarya Adaları'nda yapılacak Avrupa Şampiyonası'na katılmayı, Avrupa ve Dünya rekoru kırmayı hedeflediğini bildirdi.

KÜP APNEA

Boks ringini andıran her köşesinin uzunlukları 15 metre, çevresi 60 metre olan ve denizin 10 metre altında kurulan platformda, tek nefes ile 10 metreye dalınarak dip performansı değerlendiriliyor. Sporcular, yarışmada bu platformun çevresinde tur atıyor. Daha sonra su yüzeyine çıkıyor. Hakeme dokunulmasıyla performans son buluyor. Denizin altında 6, yüzeyde ise 3 hakem bulunuyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!