"Dağların Arslanı" yine tarih yazdı

Güncelleme Tarihi:

Dağların Arslanı yine tarih yazdı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 25, 2012 11:47

Avrupa dağ koşusu şampiyonu Ahmet Arslan, sponsoru Red Bull'un Slovenya'da düzenlediği yarışta, kayakla atlama pistini tersten koşarak, üst üste ikinci kez şampiyon oldu.

Dağ koşusunda üst üste 6 kez Avrupa şampiyonu olarak, bir rekora imza atan, iki de dünya grand prix şampiyonluğu bulunan Ahmet Arslan, hafta sonu Slovenya'da düzenlenen “Red Bull 400” yarışında birinciliği kimseye kaptırmadı. Kayakla atlama pistinin en alt kısmından başlayıp, atlama kulesine kadarki bölüme koşarak çıkan sporcular arasında yerini alan “Dağların Arslanı”, 37 derece eğimden sonra atletizmden çok, tırmanışa benzeyen zorlu mücadeleden şampiyon çıkmayı başardı.

Arslan, yaptığı açıklamada, bu yarışa ilk kez geçen yıl katıldığını belirterek, nabızları bir hayli yükselten, son derece zorlu bir parkurda koştuklarını anlattı. 400 metrelik dik mesafeyi 5 dakika 2 saniyede koştum ve birinci geldim. Gerçekten çok değişik bir tecrübe” dedi.

Geçen yıl Avusturya'da yapılan yarışta da şampiyon olduğunu ifade eden milli koşucu, “Böylesine zorlu bir mücadelede birinci olup, İstiklal Marşımız'ı çaldırmak benim için gurur vericiydi. Bu yarışı kazanarak 2012 sezonunu iyi bir şekilde kapatmış oldum” diye konuştu.

Arslan şöyle devam etti: “200 civarında profesyonel koşucu vardı. 50'şerli 4 grup halinde seçme yarışları yapıldı. Serilerinde ilk 5'e giren ve en iyi 30 dereceyi elde eden sporcular finale kaldı. Ben serimde de birinci oldum. Finalde 50 sporcu yarıştık. Yarışın başından itibaren ön sıralarda yerimi aldım ve rakiplerimi de kontrol ederek şampiyon olmayı başardım.

Hava şartları iyiydi, güneşli bir havaydı. Çim parkurun son metreleri ahşaptı. Yarışın ikinci ve üçüncüsü, ev sahibi Slovenya'nın milli sporcularıydı. 4x100 metre bayrak yarışı da yapıldı. Ancak benim takımım olmadığı için ben bu yarışta yer almadım. Türkiye'den tek sporcu bendim.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!