Curling’de galibiyet geldi

Güncelleme Tarihi:

Curling’de galibiyet geldi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 03, 2011 00:00

Curling Milli Takımımız, Slovenya’yı 9-3 mağlup ederek şampiyonadaki ilk galibiyetini aldı.

Haberin Devamı

25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları’nda Curling Milli Takımımız, dün Slovenya’yı 9-3 mağlup ederek şampiyonadaki ilk galibiyetine ulaştı. Oyunlardaki ilk 7 maçını farklı kaybeden millilerimiz, Slovenya karşısında galibiyete kolay ulaştı. Millilerimiz dünkü karşılaşmada Oğuzhan Dikmen, Çağrı Bayraktar, Yusuf Ziya Bayraktutan ve Oğuz Zengin dörtlüsü ile mücadele etti. Slovenya ise Gasper Ursiç, Jure Culiç, Jost Lajovec ve Matevz Kovac dörtlüsüyle sahaya çıktı. Millilerimiz ilk rauntta 4, üçüncü rauntta 2, dördüncü rauntta 1 ve sekizinci rauntta 2 puan alarak maçı 9-3 kazandı.
Son maçta rakip Kanada
Curling Milli Takımımızın teknik sorumlusu İskoç Brian Gray, Slovenya karşısında aldıkları galibiyet ile büyük moral kazandıklarını söyledi. Gray, genç ve tecrübesiz bir kadroya sahip olmalarına rağmen Slovenya karşısında çok iyi mücadele verdiklerini bildirdi. 10 takımın bulunduğu grupta hiçbir iddiası bulunmayan millilerimiz, bugün Kanada ile formalite maçına çıkacak. Öte yandan Kadınlar Curling’de Türkiye, Kanada’ya 9-3 yenildi.

Haberin Devamı

Buzun satrancı

-  Curlinge stratejik düşünce nedeniyle “buz üzerinde satranç” da denilir.
-  4’er oyunculu 2 takım karşılaşır.
-  42 metre boyu, 4,3 metre eni olan buzdan bir pist (rink) üzerinde oynanır.
-  Buz üzerine disk şeklinde iç içe çizilmiş üç halka hedefi, evi oluşturur.
-  Puan, evin merkezine karşı takımdan daha yakına taş atarak kazanılır.
-  Çok puan alan maçı galip bitirir.
-  Buzun süpürülmesi, taşın hızı ve yönünün ayarlanması içindir.
-  Bir maç 10 oyundan oluşur.
-  Her takım kendine verilen 73 dakikada tüm atışlarını tamamlamalıdır.
-  Ayrıca her takımın her 10 sonda iki adet 60 saniyelik mola hakkı vardır.

Elazığspor 33 maç sonra kaybetti

GEÇTİĞİMİZ yıl 7 Şubat 2010 tarihinde Diskispor’a 1-0 yenildikten sonra tam 33 maçtır yenilgi yüzü görmeyen ve Türkiye’de Beşiktaş’a ait olan 47 maçlık yenilmezlik unvanına göz diken Elazığspor’un başarılı gidişine Adana Demirspor son verdi. Adana 5 Ocak Stadı’nda yapılan maçta ev sahibi Adana Demirspor’un, Metin, Murat ve Koray’la bulduğu gollere engel olamayan Gakkoşlar, 3-0’lık skorla sahadan mağlup ayrıldı. Spor Toto 2.Lig Kırmızı Grup’ta dün oynanan diğer maçlarda şu sonuçlar alındı: Bld. Van-Pendik: 2-0, Dardanel-Kocaeli: 1-0, Eyüp-1461 Trabzon: 1-1, Fethiye-K.Şeker: 2-3, Of-Tokat: 2-2, Pursaklar-Balıkesir: 1-0, Tarsus İY-Ş.Urfa: 1-2, T.Telekom-Sakarya: 2-1.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!