Cüneyt Çakır'a kritik görev

Güncelleme Tarihi:

Cüneyt Çakıra kritik görev
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2012 11:42

Polonya ve Ukrayna'nın ortaklaşa düzenlediği EURO 2012'de ülkemizi temsil eden Cüneyt Çakır'ın yöneteceği ikinci maç belli oldu.

Haberin Devamı

FIFA kokartlı hakemimiz Cüneyt Çakır, EURO 2012 C Grubu'nda pazartesi günü İtalya ile İrlanda Cumhuriyeti arasında oynanacak karşılaşmayı yönetecek.

Polonya'nın Poznan kentindeki Municipal Stadı'nda TSİ 21.45'te oynanacak karşılaşmada Çakır'ın yardımcılıklarını Bahattin Duran ve Tarık Ongun yapacak.
Ukraynalı Viktor Shvetsov'un 4. hakem olarak görev yapacağı maçın ilave yardımcı hakemleri ise Hüseyin Göçek ve Bülent Yıldırım olacak.

Çakır, D Grubu'nda Pazartesi günü oynanan Ukrayna -İsveç karşılaşmasında düdük çalmış, karşılaşma boyunca tek hata bile yapmamıştı. Pozisyonlara yakınlığı ve oyuncularla diyaloglarıyla dikkat çeken başarılı hakem, mücadelenin 11. ve 82. dakikasında iki İsveçli oyuncuya sarı kart çıkarmıştı.

İtalya'ya galibiyet de yetmeyebilir

EURO 2012'de çeyrek finale adını yazdırmak için İrlanda karşısında İtalya'ya mutlak galibiyet gerekiyor. Ancak Gök Maviler, gruptaki son maçını kazansa bile, Hırvatistan ile İspanya'nın 2-2 berabere kalması halinde şampiyonaya veda edecek.

Son 4 grup maçının hakemi

(C) Grubu'nda 18 Haziran Pazartesi günü Polonya'nın Gdansk kentinde yapılacak Hırvatistan-İspanya maçını Alman hakem Wolfgang Stark, Poznan kentindeki İtalya-İrlanda maçını ise Türk hakem Cüneyt Çakır yönetecek.

(D) Grubu'nda 19 Haziran Salı günü Ukrayna'nın başkenti Kiev'de yapılacak İsveç-Fransa karşılaşmasının hakemi ise Portekizli Pedro Proenca olacak. Donetsk kentindeki İngiltere-Ukrayna maçında ise Macar hakem Viktor Kassai düdük çalacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!