CRR Gençlik Festivali

Güncelleme Tarihi:

CRR Gençlik Festivali
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2000 00:00

Haberin Devamı

V. Uluslararası Cemal Reşit Rey Gençlik Festivali devam ediyor. Bu çerçevede İ.T.Ü. Türk Musıkisi Devlet Konservatuarı bugün saat 19.30'da CRR Konser Salonu'nda bir konser verecek. Konserde Hakan Şensoy yönetimindeki Yaylı Çalgılar Orkestrası, Engin Baykal yönetimindeki Türk Sanat Müziği Uygulama Topluluğu, Cihangir Terzi yönetimindeki Türk Halk Müziği Uygulama Topluluğu ve Fikret Değerli yönetimindeki Türk Halk Oyunları Müziği Uygulama Topluluğu sahneye çıkacak.

Yarın 15.00'te Azerbaycan Genç Mugam Topluluğu'nun konseri var. Azerbaycan müziğinde makamlara verilen genel ad olan 'mugamlar', aynı zamanda Azerbaycan'da yaygın olarak bilinen bir halk müziği türü olan vokal-enstrümantal forma da denilmektedir. Topluluk CRR’de vokallerde Nezaket Teymurova, Aygün Bayramova, Elsevar Hüseynov, Aygün Himmetova, İrade İbrahimova, tarda Vahid Memmedov, kanunda Terane Aliyeva, kemençede Zaahid Rzayev, garmonda Anar Niftullayev, vurmalı çalgılarda Mehman Şerifov ve Esad Memmedov'dan oluşan kadrosuyla sahneye çıkacak.

Yarın saat 19.30'da ise İlyas Mirzaev International Jazz Project'i dinleyebilirsiniz. Azerbaycanlı besteci ve caz piyanisti Mirzaev'in konser verdiği ülkelerin etnik ve mistik öğelerini sentezleyerek bir araya getiren müziği klasik, modern ve pop müziğin bir bileşimi. Ukrayna, Türkiye, İsrail, Azerbaycan ve ABD'li müzisyenlerden oluşan topluluk şu kadroyla çalacak: Vitaliy İvanov (alto ve tenor saksofon), Şenova Ülker (trompet ve flügelhorn), Vitaliy Maçulin (davul), Sergey Tabunşik (davul), Vyaçeslav Gritsenka (kontrbas), Şenay Lambaoğlu (vokal), Leonid Goldstein (perküsyon), İlyas Mirzaev (piyano), Randy Esen (vokal), Ercan Irmak (ney).

Milli Resürans Oda Orkestrası'nın konseri bu Pazar saat 19.30'da. Orkestranın Cem Mansur yönetiminde vereceği konserin solisti piyanoda Zeynep Yamantürk. Orkestra Darmar, Piazzola, Walton ve Britten'in eserlerini seslendirecek.

Bilet fiyatları: 1,5 milyon. Bilet satış noktaları: CRR (0212 232 98 30), AKM (0212 251 56 00), Vakkorama’lar , Bakırköy Carousel (0212) 570 84 34

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!