Coulthard: Ferrari'nin derdi büyük

Güncelleme Tarihi:

Coulthard: Ferrarinin derdi büyük
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 2001 00:00

Haberin Devamı

McLaren pilotu David Coulthard, Ferrari takımının İspanya GP'de yaşadığı problemlerin sadece lastiklerdeki bir hata olarak açıklanamayacağını, İtalyan takımın aslında daha büyük problemleri kamuoyundan sakladığını ileri sürdü.

Michael Schumacher Barcelona'da ikinci pit-stop'dan sonra birden yavaşlamış, ve saniyenin onda birinin bile çok önemli olduğu zamanlarda, Mika Hakkinen'in tur başına üç saniye kadar gerisinde kalmıştı. Alman pilot yarıştan sonra yaptığı açıklamada son kullandığı lastik setinin problemli olduğunu ve arabasında vibrasyona yol açtığını, bu yüzden rizikoya girmeyerek yavaş gittiğini söylemişti. Eğer Fin pilot büyük bir şanssızlık eseri son turda yolda kalmasaydı, Schumacher bu strateji ile rakibini hiç zorlamadan ikinciliğe razı olacaktı.

David Coulthrad ise sadece vibrasyon yüzünden Schumacher gibi bir pilotun bu derece yavaş gitmesinin imkansız olduğunu iddia ederek şöyle konuştu: "Bir vibrasyon problemi sizi bu kadar geriye itmez. Eğer bu derece yavaşlıyorsanız, korktuğunuz başka bir şey var demektir".

Ferrai takımından Jean Todt yarış sonrası yaptığı açıklamada Schumacher'in finish çizgisinden geçtiğini görünce çok rahatladığını, çünkü arabasındaki vibrasyon sorunu yüzünden her an yolda kalmasından korktuklarını söylemişti.

Michael Schumacher de basın toplantısında arabasında önemli bir sorun olmadığını, bütün problemlerin lastiklerden kaynaklandığını özellikle vurgulamıştı.

Bu zafer Alman pilotu şampiyonluk yarışında David Coulthard'ın sekiz puan önüne taşıdı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!