Çorum güreşe doyacak

Güncelleme Tarihi:

Çorum güreşe doyacak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2010 13:51

Hitit Üniversitesi'nin ev sahipliğinde Çorum'da düzenlenen Türkiye Üniversitelerarası Erkekler ve Bayanlar Güreş Şampiyonası başladı.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer, Ulukavak Mahallesindeki Tevfik Kış Spor Salonu'nda düzenlenen müsabakaların açılış töreninde, Çorum'un son yıllarda çok büyük organizasyonlara ev sahipliği yaptığına dikkati çekerek, “Bugün de ata sporumuz olan güreş şampiyonası için bir aradayız. Böylesine önemli bir şampiyonayı, güreşin yatağı olan Çorum'a kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür ederim” diye konuştu.

Spor salonunun yetersizliği konusundaki eleştirilere de değinen Eğer, “Burası şehrimizin ikinci spor salonudur. Şu an buraya 3 güreş minderi sığdırdığımıza göre bir sorun yok. Bu salon inşallah gelecekte çeşitli organizasyonlara ev sahipliği yapacak” dedi.

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Serdar Kılıçkaplan da Pamukkale Üniversitesinin ardından en çok etkinlik düzenleyen üniversite olduklarını söyledi. Güreş şampiyonasına 51 üniversiteden 500'den fazla sporcunun katıldığını ifade eden Kılıçkaplan, katılım bakımından bu sayının rekor olduğunu vurguladı.

Şampiyonanın 4 gün süreceğini hatırlatan Kılıçkaplan, aynı zamanda Çorum'un tanıtımına da katkı yaptıklarını kaydetti.

Konuşmalardan sonra açılış seremonisi, ardından ilk müsabakalar yapıldı.
Bugünkü müsabakalarda 20 üniversiteden 70 sporcu mindere çıkacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!