Conte'ye bir şok daha

Güncelleme Tarihi:

Conteye bir şok daha
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 2012 15:12

İtalya Futbol Federasyonu, aralarında Juventus'un çalıştırıcısı Antonio Conte ve başarılı oyuncu Simone Pepe gibi isimlerin de bulunduğu bazı isimleri, şikeyi bildikleri halde yetkili makamlara bildirmedikleri gerekçesiyle Disiplin Kurulu'na sevketti.

Haberin Devamı

 Lecce ve Grosseto'nun ligden düşürülme riski oluşurken, 11 takım ile aralarında futbolcuların da bulunduğu 44 kişi de kurulun önünde hesap verecek.

Cremona ve Bari savcılıklarının yürüttüğü soruşturmalar kapsamında, ardı sıra gelen şike operasyonlarından sonra İtalya futbolu bir kez daha sarsıldı. İtalya Futbol Federasyonu (FIGC), 5'i 1. Lig olan Serie A'dan olmak üzere 13 takım ile Juventus'un antrenörü Antonio Conte ve bazı futbolcuları Disiplin Kurulu'na sevketti. Conte, Siena'yı çalıştırdığı dönemde, 2011 yılının Mayıs ayında Serie B'de oynanan Novara-Siena ve Siena-AlbinoLeffe karşılaşmalarında yapıldığı öne sürülen şikeyi bildiği halde gizleyip, yetkili makamlara bildirmemek suretiyle görevini ihmal etmekle suçlanıyor. Conte'nin yardımcısı Angelo Alessio ile teknik kadrodan Cristian Stellini ve kaleci antrenörü Marco Savorani de aynı şeyle suçlanıyor.

Haberin Devamı

PEPE DE GİZLEDİ

Kurul bazı futbolcuları da markaj altına aldı. Juventus'ta forma giyen Simone Pepe Udinese'de, Marco Di Vaio ise Bologna'da oynadığı dönemde şikeyi gizlemekle itham ediliyor.

Juventus'un savunma oyuncusu Leonardo Bonucci ile Daniele Portanova, Andrea ve Salvatore Masiello, Alessandro Parisi ile Nicola Belmonte, Bari'de forma giydikleri dönemde Udinese-Bari karşılaşmasının sonucunu etkilemeye yönelik şikeye karıştıkları gerekçesiyle kurula sevkedildi.

2 TAKIM LİGDEN DÜŞEBİLİR

Geçtiğimiz sezon Serie A'dan düşen Lecce ve Serie B takımlarından Grosseto, yasadışı futbola göz yummaktan direkt olarak, Serie A'daki Udinese, Bologna, Sampdoria, Siena ve Torino takımları ile daha düşük liglerde yer alan AlbinoLeffe, Ancona, Bari, Novara, Portogruaro ve Varese takımları da dolaylı olarak bu suçtan sorumlu tutuldu.

Lecce ve Grosseto'nun ligden düşürülme riski olduğu belirtilirken, Bari-Sampdoria maçından dolayı soruşturma altına alınan Sampdoria ve Siena-Torino maçından sorumlu tutulan Torino'nun ise 2 ila 4 arası eksik puanlarla lige başlayabilecekleri kaydedildi.

Adı geçen tüm bu sorumluların, 2 Ağustos'ta Disiplin Kurulu'nun önünde hesap verecekleri açıklandı.

Haberin Devamı

Futbolda şikeye yönelik 22 kulüp, 52'si oyuncu olmak üzere 61 kişi ve 33 maç soruşturma altına alınmıştı. Aralarında Lazio'lu Stefano Mauri'nin de bulunduğu 19 kişi tutuklanmıştı. Aynı operasyonlar kapsamında Antonio Conte'nin evi ile milli takım kampında aramalar yapılmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!