Çocuklar “hamle” yaptı

Güncelleme Tarihi:

Çocuklar “hamle” yaptı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2012 13:52

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün organizasyonu ve Türkiye Satranç Federasyonu'nun katkılarıyla düzenlenen “1. Türkiye Satranç Şampiyonası”nda yetiştirme yurdunda kalan çocuklar yarıştı.

Satranç Federasyonu Nevzat Süer Salonu'ndaki müsabakalara, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü'ne bağlı kuruluşlarda koruma ve bakım altında bulunan 29 ilden 58 öğrenci katıldı.
Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Abdülkadir Kaya, 7-12 yaş aralığındaki çocukların karşılaştığı şampiyonanın açılışında, çocuk ve gençlerin sağlıklı ve disiplinli bir şekilde gelişim göstermelerine ve o ilin sosyal tarihsel dokusu hakkında bilgi sahibi olmalarına katkıda bulunmak amacıyla çeşitli aktiviteler organize ettiklerini söyledi.

Şampiyonaların, gelecek günlerde diğer yaş gruplarını da kapsayacak şekilde genişletileceğini kaydeden Kaya, sporu bir yaşam kültürü haline dönüştürmeyi hedeflediklerini bildirdi.
Sporun sadece sosyalleşme ya da kültürel birikime katkı sağlamadığına dikkati çeken Kaya, “Spor aynı zamanda çok önemli bir diplomasi. Bu noktada sporun bütün dallarında faaliyetlerimizin artarak devam etmesini planlıyoruz” dedi.

Kaya, desteklerinden dolayı Satranç Federasyonu'na teşekkür etti.

Günboyu sürecek şampiyonanın ardından çocuklar, başkentin tarihi ve kültürel mekanlarını da gezecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!