ÇocuÄŸuna Türk adı koyacak

Güncelleme Tarihi:

Çocuğuna Türk adı koyacak
OluÅŸturulma Tarihi: Nisan 03, 2010 10:07

Trabzonspor'un Arjantinli orta saha oyuncusu Gustavo Colman, Trabzon'da ve Türkiye'de çok mutlu olduğunu belirterek, "Türk komşularım bana ve aileme çok iyi davranıyor. Bu nedenlerden yeni doğacak çocuğumun ikinci ismini Türk adı koymak istiyorum" dedi.

Haberin Devamı

Colman, vatandaşı Messi'nin müthiş yetenekleri olduğunu da vurgulayarak, "Messi'nin farklı bir gezegenden geldiği ortaya çıkarsa çok şaşırmam" diye konuştu.

"TRABZON'DA HAYAL ETTİĞİM AİLE ORTAMINI BULDUM"

Trabzonspor'un orta sahadaki en önemli oyuncularından Gustavo Colman, DHA'ya çok özel açıklamalarda bulundu. Bir çok futbolcunun aksine Türkiye'de ve özellikle de Trabzon'da çok mutlu olduÄŸunu söyleyen Arjantinli futbolcu, Trabzon'daki yaÅŸam biçimine çok iyi uyum saÄŸladığını söyledi. Colman, Türkiye'de çok önemli ve iyi bir deneyim yaÅŸadığını da belirterek, "Ä°lk sezonumda bazı ÅŸeylere uyum saÄŸlamakta sıkıntı yaÅŸadım ama bu sezonun başından itibaren bunların hepsini aÅŸtım. Kulüp içerisindeki herkes ve idari kadrodakiler bana hep çok iyi davrandı. Burada aradığım, hayal ettiÄŸim aile ortamını arkadaÅŸlarımla birlikte buldum" ÅŸeklinde konuÅŸtu.Â

Haberin Devamı

"TRABZON'DAN AYRILMAYI HİÇ DÜŞÜNMÜYORUM"

Colman, Trabzonspor'u asla daha iyi bir takıma gitmek adına basamak olarak görmediÄŸini de ifade ederek, "Burası yeterince büyük bir kulüp. Türkiye'nin en iyi 4 takımından birinde oynuyorum. Ve hala üç senelik sözleÅŸmem var. Åžu anda buradan ayrılmak ve baÅŸka bir yere gitmek gibi bir niyetim yok. Çünkü rahatım yerinde, oynuyorum ve Trabzon'da yaÅŸamaktan memnunum. Bu nedenle buradan gereksiz bir yere ayrılmak gibi bir ÅŸey düşünmüyorum" ifadelerini kullandı.Â

"ARJANTÄ°N'DE, 'FUTBOLCUYUM' DEYÄ°P POLÄ°SLERDEN KURTULUYORDUM AMA TÃœRKÄ°YE'DE BUNU YAPMAK MÃœMKÃœN OLMUYOR"

Trabzon'daki ilk dönemlerinde trafiğe alışma konusunda sıkıntılar yaşadığını da belirten Colman, "Benim Arjantin'den kalan çok kötü bir alışkanlığım vardı. Orada polis beni durduğu zaman, 'Ben futbolcuyum' deyip işin içinden sıyrılırdım. Bunun aynısını birkaç defa Belçika'da denedim ama işe yaramadı. Orada polis, 'Cezanı öde, ne yaparsan yap diyordu' ve çoğu zaman beni tanımıyorlardı. Trabzon'daki polislerin en çok hoşuma giden tarafı ise şu; beni durduruyorlar, cezayı yazmak istiyorlar ama genelde hep beni dinleyip, hatamı söylüyorlar. Genelde ceza kesiyorlar ama bazen sadece uyarıyorlar. Bir keresinde radara yüksek hızla yakalandığımda tercüman Halil'i aramıştım. Böyle çok olay geldi başıma" dedi.

Haberin Devamı

"MESSİ'NİN FARKLI BİR GEZEGENDEN GELDİĞİ ORTAYA ÇIKARSA ŞAŞIRMAM"

Son günlerde gündeme gelen, "Messi insan mı?" sorusuna içtenlikle cevap veren Colman, vatandaşından övgüyle bahsetti. Messi'nin çok özel yeteneklere sahip olduğunu belirten Colman, şöyle konuştu: "Messi'nin farklı bir gezegenden geldiği ortaya çıkarsa buna çok şaşırmam. Bir oyuncu her maçta gol atar, 'Ona çok iyi oyuncu dersin' ama bir oyuncu her maç 3 gol atıp, takımı da oynatıyorsa, o oyuncuda gerçekten olağanüstü bir şeyler vardır. Onunla aynı ülkenin vatandaşı olduğum için ve aynı ülke topraklarından çıktığım için büyük gurur duyuyorum. Çünkü şu anda bütün dünya futbol kamuoyu oturmuş onu seyrediyor. Benim de en büyük hayalim onunla birlikte milli takımda forma giymek. Bir gün bu şansı yakalarsam benim için kariyerimin en cezbedici ve en ilginç an olur."

Haberin Devamı

"MARADONA VE MESSÄ° KARÅžILAÅžTIRILMAMALI"

Maradona - Messi karşılaÅŸtırmasının doÄŸru olmadığını da ifade eden Colman, "Maradona benim için oyuncudan öte bir kiÅŸilik. Arjantinliler'in tamamı Maradona için buna benzer cümleler söyler. Bugün Messi'yi onunla kıyaslıyorlar. Ben bu kıyaslamayı doÄŸru bulmuyorum çünkü Maradona'nın Arjantin için baÅŸardığını, Messi henüz baÅŸaramadı. Hatta Messi kendisi bile böyle bir kıyaslamaya gidilmemesini söylüyor. Ve, 'Benim ona yetiÅŸmem mümkün deÄŸil, o tektir' diyor. Bu düşünceleri Arjantin'deki genel kamuoyu zaten paylaşıyor" ifadelerini kullandı.Â

"ARDA VE MESSÄ° FARKLI KULVARDALAR"

Arda - Messi karşılaştırmasına da değinen Colman, şöyle konuştu: "Arda, Messi karşılaştırılması çok abartılı değil. Arda, bu ülke ve bu ülkenin milli takımı için çok önemli bir oyuncu. Farklı yerdeler ve farklı hedeflerin peşinde koşan takımdalar. Onları birbirinden ayıran fark belki de bu. Birinin oynadığı takım dünya da çok farklı hedefler peşinde koşuyor, biri de Türkiye'nin en iyi takımlarından birinde oynuyor. 'Bu ligden hangi iyi oyuncuları sayabilirsiniz' derseniz, listenin başına koyabileceğim isimlerden biri Arda. Yaşı itibariyle hem kendisini, hem de Türk milli takımını üst düzey yerlere taşıyabileceğine inanıyorum."

Haberin Devamı

"ORTA SAHANIN SAÄžINDA VEYA SOLUNDA DAHA RAHAT OYNUYORUM"

Kanatlarda oynadığı zaman daha rahat ettiğini söyleyen Colman, "Belçika'daki ilk dönemlerimde de bazen merkezde, bazen solda veya sağda oynamıştım. En çok sağ veya sol açıkta oynadığım zaman rahat ediyorum. Oyunun merkezinde oynadığın zaman aşman gereken çok fazla oyuncu oluyor. Sağda veya solda oynarken, daha rahat hareket edebiliyorum" dedi.

"YENİ DOĞACAK ÇOCUĞUMA TÜRKÇE İSİM VERMEYİ DÜŞÜNÜYORUM"

Arjantinli, boş zamanının büyük bir bölümünü ailesiyle geçirdiğini de ifade ederek, "Oğlum Mateo, henüz okula gitmeye başlamadı. Burada onun gidebileceği bir okul olmadığı için en kötü ihtimalle onu okumaya İstanbul'a gönderebilirim. Çünkü burada hala üç senelik sözleşmem var ve gitmeyi hiç düşünmüyorum, çok mutluyum. Bazı şeylere katlanmamız ve fedakarlıklar yapmamız gerekiyor. Eşim ikinci çocuğumuza hamile. Onun ilk ismini değil ama ikinci adını Türk ismi koymayı düşünüyorum. Henüz bir isim belirlemedim ama eşim Fernanda'yla konuşup onun fikrini almam gerekiyor. Birde Türk isimlerinin telaffuzları çok zor o yüzden iyi düşünmem lazım" dedi. Colman, Türkiye'de olduğu gibi Arjantin'de de evin reisinin erkek olduğunu ve son kararı erkeğin verdiğini söyledi.

Haberin Devamı

"ÅžENOL HOCAYLA Ä°YÄ° BÄ°R SERÄ° YAKALADIK"

Colman, Hugo Broos'un ardından Şenol Güneş ile iyi bir çıkış yakaladıklarını da belirterek, "Hugo Broos'un en büyük şansızlığı, rahat kazanmamız gereken maçları kazanamamamız oldu. Böyle bir durumda hemen sorumlu hoca gösterilir. Bunlar üst üste gelince de ayrılmak zorunda kaldı. Futbol çarkı böyle işliyor. Şenol Güneş'le birlikte çok iyi bir dönem geçirdik. Her ne kadar bazı maçlar berabere bitmiş olsa da uzun bir dönem maç kaybetmedik. Bu güven sayesinde takım buraya kadar geldi. Ligi üst sıralarda bitirmek için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz" dedi.

"GEÇEN SENEKİ KONYA VE DENİZLİ MAÇLARINI DÜŞÜNDÜKÇE UYKUM KAÇIYOR"

Geçen sezon şampiyonluğu Konya ve Denizlispor maçlarıyla kaybettiklerini de ifade eden Colman, şu ifadeleri kullandı: "Konya ve Denizlispor maçlarıyla ilgili oturup düşündüğümde uykularım kaçıyor. Çünkü öyle bir maçtı ki bunlar, sanki topun bir canı vardı ve top içeri girmek istemiyordu. O kadar sinir bozucu ve üzücüydü. Bu maçları kaybettiğimiz için şampiyonluğun uzağında kalmıştık. Bu sezon da o yoğunlukta olmasa yine benzer maçlarda puan kaybettik. Bu maçlara çok iyi odaklanırken, çok baskı altında kalmamak lazımdı. Geçen sene bizde eksik olan oydu. Yeni bir takımdık. Bu ancak tecrübeyle, baskıyı üzerinden atmakla ve doğru şekilde motive edilmekle üzerinizden atılabilecek bir şey."

"TEOFÄ°LO BÄ°R GOL ATSA GERÄ°SÄ° GELECEK"

Kolombiyalı futbolcu Teofilo'nun bir gol atması halinde ÅŸansızlığını kıracağına inandığını da vurgulayan Gustavo Colman, "Teofilo'nun buradaki uyum sürecinin bizimkinden daha kolay olacağını düşünüyorum. Çünkü bizler buradayız ve uyum saÄŸlamış durumdayız. Ona elimizden geldiÄŸince yardımcı olmaya çalışıyoruz. Teofilo'nun umut veren tarafı çok yürekten oynaması. Oyuna sonradan girdiÄŸi maçlarda da bunu hissedebiliyorsunuz. Taraftarı ve takımı ateÅŸlemeye çalışıyor. O yüzden 3 - 4 ay içerisinde Teofilo'nun takımın tam bir parçası olacağına inanıyorum. Bir de ilk golünü attıktan sonra gerisi gelecektir. Åžu anda ona da sorsanız, 'Benim topum niye girmiyor? Niye direkten dönüyor?' diyordur. Ama ilk gol geldikten sonra onun iÅŸi de oldukça kolaylaÅŸacaktır" diye konuÅŸtu.Â

"KUPAYI ALMAMIZ GEREKÄ°YOR"

BaÅŸarılı futbolcu ligde kalan BeÅŸiktaÅŸ ve Fenerbahçe maçlarının çok farklı bir anlam taşıdığını da ifade ederek, "Ligde hala almamız gereken birkaç maç var. En önemlisi kendimizden yukarıdakilere karşı oynayacağımız maçlar. Bu yüzden BeÅŸiktaÅŸ ve Fenerbahçe maçlarını kazanmalıyız. Bu maçların Trabzon için ne kadar önemli olduÄŸunu biliyoruz. Bizim öncelikli hedefimiz kesinlikle kupa. Çünkü kupa bizi Avrupa kupasına doÄŸrudan doÄŸruya getirebilecek bir yol. Hem o hedefi takip ederken, ligdeki ÅŸansımızı da zorlamaya çalışacağız. DiÄŸer takımların alacağı sonuca göre ligin sonunda ne olur biter hep beraber göreceÄŸiz" dedi.Â

"DİNLENDİRİLDİĞİM HAFTA HOCAYLA BU KARARI ORTAK OLARAK ALMIŞTIK"

Teknik direktör Şenol Güneş tarafından kadroya alınmadığı haftayla ilgili de konuşan Colman, "Dinlendirildiğim hafta, hoca benimle konuşmuştu ve ben kendisine dinlenmeye ihtiyacım olduğunu söylemiştim. Onun görüşüyle benim görüşüm örtüşünce o hafta oynamadım. Burada hiç yakışıksız şeyler söylenmiş. Onları sonradan öğrenince çok üzüldüm. Ama bu hocayla birlikte ortaklaşa aldığımız bir karardı. Ben Gaziantep'e gitmediğimde burada kafamı vurup yatmadım, idman yapmaya devam ettim. Nihayetinde de Galatasaray maçında son dönemdeki en iyi maçlarımdan birini oynayıp gol atmıştım. Bir bakıma bu çalışmanın ürününü almış oldum" ifadelerini kullandı.

"BURADAKÄ° KOMÅžULAR BANA AÄ°LEMÄ° ARATMIYOR"

Colman, komşularıyla ilişkilerinin çok iyi olduğunu da belirterek, "Buradaki tüm komşularım bana ve aileme çok iyi davrandılar. Sürekli olarak kapımı çaldılar, yemekler getirdiler. Arjantin'de aile çevremden gördüğüm ilgiyi burada komşularımdan gördüm. Evimize temizliğe gelen bir ablamız vardı o eşime Türk yemekleri öğretti. Trabzon'un tüm yöresel yemeklerini yiyorum" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!