Çirkin saldırıya kınama

Güncelleme Tarihi:

Çirkin saldırıya kınama
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2007 14:59

Türkiye Spor Yazarları Derneği Ankara Şubesi (TSYD), yazılı bir açıklama yaparak, Ankaragücü Cemal Aydın Spor Kompleksi'nde, dün basın mensuplarına yapılan saldırıyı kınadı.

Haberin Devamı

“Ligin sonlarına doğru Türkiye'nin her köşesindeki spor alanlarında artan gerilimin, Ankara'da, Cemal Aydın Spor Kompleksi'ne kadar ulaşmış olduğunu görmüş bulunmaktayız” denilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
“Kendisine 'taraftar' diyerek bunu şiddetle kanıtlamaya vardıran bir kısım 'örgütlenmiş' kişi, takımı izlemek için tesislere gelen Hürriyet Gazetesi spor muhabiri Özgür Şahiner ve aynı gazetenin ulaştırma görevlisine sözlü, olayı yatıştırmaya çalışan Anadolu Ajansı spor muhabiri İzzet Akyol'a da fiziki saldırıda bulunmuştur.

Bu gelişmenin hemen ardından sayıları bir anda artan, yapacakları önceden planlı olduğu görülen bu kişiler, Sabah Gazetesi spor muhabiri Ozan Tuna'ya fiili olarak saldırmış ve darp etmişlerdir. Antrenman sahasında meydana gelen bu olay nedeniyle antrenman durmuş, Ozan Tuna araya girenlerin yardımıyla saldırganların elinden kurtarılmıştır.

Haberin Devamı

Görevini yapmaktan başka hedefi olmayan muhabirlere saldırabilen, kendilerine 'Ankaragüçlü' diyebilen bu kişilerin, 'Cemal Aydın Spor Kompleksi' güvenlik çemberini aşarak, antrenman sahasının kenarına kadar gelmesi ve olaya neden olmasını Ankaragücü adına büyük bir talihsizlik olarak kabul ediyoruz. Türkiye Spor Yazarları Derneği olarak, üyelerimize yönelik hem sözlü, hem fiziksel saldırıyı şiddetle kınıyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!