Çin pasaportuna ay yıldızlı forma

Güncelleme Tarihi:

Çin pasaportuna ay yıldızlı forma
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2005 00:00

16 yaşındaki Çin’li masa tenisçi Jiang Peing Fei, TC vatandaşlığına geçmeden cebinde Çin pasaportu ile Türkiye’ye tarihi madalyaları kazandırdı.

O, TC vatandaşı olmadan ay yıldızlı formayı giyip, ülkemize branşında ilk Avrupa Şampiyonluğunu getiren çok özel bir sporcu... O, Türkiye’deki yabancı sporcular içerisinde yabancı pasaport ile oynayan tek sporcu. Çin’li Jiang Peing Fei cebinde Çin pasaportu ile Türkiye’ye masa tenisi dalında tarihi madalyaları kazandırıyor. 16 yaşındaki bu Çin’li, 5 yaşındayken Türk masa tenisinin çıtasını yükselten Sabahattin Sabrioğlu’nun keşfi ile babası ile Türkiye’ye getirilmiş. Avrupa ve Dünya Masa Tenisi Federasyonları’nın (ETTU ve ITTF) özel izniyle Çin’li Jiang Peing Fei’ye milli forma giydirildi.

Henüz cebinde TC pasaportu olmadan, ay yıldızlı forma teslim edilen Fei, ülkemize yıldızlarda Avrupa ikinciliği ve şampiyonluğu, Gençlerde ise Avrupa üçüncülüğünü kazandırdı. Peing, TC pasaportunu cebine koyduğunda 2008 Pekin Olimpiyatı’nda babaocağı Çin’de ay yıldızlı forma ile raket sallayabilecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!