Çimde bembeyaz bir bayram

Güncelleme Tarihi:

Çimde bembeyaz bir bayram
OluÅŸturulma Tarihi: Haziran 24, 2013 00:53

Çim kortta yapılan tek Grand Slam Wimbledon’da tenisçiler 127. kez beyaz kıyafetleri ile korta çıkacak.All England Clup’ta oynanacak tenis turnuvalarının Kraliçe’sinde Serena Williams ve Roger Federer unvanlarını korumaya çalışırken, sporcular 2.5 milyon dolarlık ödül için raket sallayacak.

Haberin Devamı

TENİS takviminin üçüncü ve belki de en çok önem gösterilen Grand Slam’i olan Wimbledon bugün başlıyor. Londra’da oynanacak olan The Championships’in bu sene 127’incisi yapılacak. Raketler, 1963’ten bu yana olduğu gibi beyaz ağırlıklı kıyafetleriyle arz-ı endam edecek. Wimbledon’daki heyecan 2 hafta sürecek ve 7 Haziran’da oynanacak tek erkekler finali ile noktalanacak. Erkeklerde Federer, kadınlarda Serena Williams son şampiyon unvanını korumaya çalışacak.

PARA ÖDÜLLERİ İYİCE ARTTIRILDI

turnuvada tek erkeklerde Djokovic, tek kadınlarda Serena Williams 1 numaralı seribaşı olarak mücadele edecek. Çim kortta oynanan tek Grand Slam’de oyuncular bu heyecanı yaşarken dağıtılacak toplam ödül de geçen seneye oranla ciddi bir artış gösterdi. 2012 yılında 2013 yılına gelindiğinde toplam dağıtılan para ödülünde yüzde 40 oranında artış yapıldı.
Geçen sene toplam 25 milyon dolar dağıtan ‘Grand Slam’lerin Kraliçesi’nde bu sene 35.5 milyon dolar dağıtılacak. Teklerde mutlu sona ulaşacak isimler 700 bin dolar zamla, 2.5 milyon doları ceplerine koyacak.

Haberin Devamı

DJOKOVIC’İN RAKİBİ ALMAN MAYER

WIMBLEDON’da ana tabloya yükselme ihtimali olan tek Türk sporcu Çağla Büyükakçay’dı. Milli tenisçi, 2. eleme turunda Ajla Tomljanovic’e yenildi ve 3. kez katıldığı Wimbledon ön elemesinde yine ana tabloya yükselmeyi başaramadı.
Turnuvada erkekler ilk turunda dünya 1 numarası Novak Djokovic, Alman tenisçi Florian Mayer ile karşı karşıya gelecek. Serena Williams’ın rakibi ise Lüksemburglu raket Mandy Minella olacak.

Federer’in Nadal’ı yakalama arzusu

BU sene oynana Roland Garros’u zaferle noktalayan Rafael Nadal, böylece bir Grand Slam’de sekiz kez şampiyonluk yaşamayı başaran ilk isim olmuştu. Paris’te Nadal sekizinci kupasına uzanırken, şimdi de İsviçreli Roger Federer, Wimbledon’da aynı mutluluğu yaşamanın peşinde. Geçen sene finalde Andy Murray’yi yenerek yedinci kez Londra’dan mutlu ayrılan İsviçreli raket, 18. Grand Slam’i yolunda çeyrek finalde İspanyol Nadal’la karşılaşabilir.

Pek fazla sevilmeyen ‘gelenek’

Haberin Devamı

WIMBLEDON’ın kendi içinde bazı gelenekleri vardır. Bu geleneklerin belki de en sevimsiz olanı ise yağmurdur. En azından üstü kapatılan Merkez Kort, yağmurun takvim bozuculuğunu bir nebze olsun engelliyor.

Çay, çilek ve krema

THE Championships’te nasıl ki oyuncular için beyaz giyme gibi yazılı olmayan kurallar varsa, tribünler için de değişmeyen gelenekler var. Wimbledon heyecanını tribünlerden izleyen seyirciler, koltuklarında maçları izlerken ellerinden düşmeyen üç şey oluyor: Çay, çilek ve krema.

Serena’nın serisi devam edecek mi?

TEK kadınlarda son şampiyon unvanı ile Wimbledon çimlerine çıkacak olan kadınlar dünya 1 numarası ABD’li tenisçi Serena Williams, Londra’ya gelirken üst üste 31 karşılaşmayı da kazanmayı başardı.

Haberin Devamı

Yine Wimbledon yine 1936

TENÄ°S tarihinin en önemli turnuvalarından biri olan Wimbledon’da 1936 yılından beri hiç bir Britanyalı zafere eriÅŸemiyor. Aynı futbol gibi ‘Ada’lılar teniste de bir türlü sevinemiyorlar. Geçen sene bir hüzün bir mutluluk yaÅŸamışlardı. Andy Murray Wimbledon’da finalde kaybetse de Londra’da düzenlenen Olimpiyat Oyunları’nda Roger Federer’den rövanşı almıştı. Lakin Wimbledon’da ÅŸu an Murray’nin üstünde Fred Perry isminin ağırlığı duruyor. Murray, Perry’nin bu baÅŸarısını tarihe gömmek istiyor.Â

KADINLAR ÅžAMPÄ°YONLARI

2012 Serena Williams
2011 Petra Kvitova
2010 Serena Williams
2009 Serena Williams
2008 Venus Williams
2007 Venus Williams
2006 Amelie Mauresmo
2005 Venus Williams
2004 Maria Sharapova
2003 Serena Williams

Haberin Devamı

ERKEKLER ÅžAMPÄ°YONLARI

2012 Roger Federer
2011 Novak Djokovic
2010 Rafael Nadal
2009 Roger Federer
2008 Rafael Nadal
2007 Roger Federer
2006 Roger Federer
2005 Roger Federer
2004 Roger Federer
2003 Roger Federer

GÃœNÃœN PROGRAMI

ERKEKLER
Victor Hanescu-Roger Federer
Benjamin Becker-Andy Murray
Rafael Nadal-Steve Darcis
Lleyton Hewitt-Stanislas Wawrinka
Jo-Wilfried Tsonga-David Goffin

KADINLAR

Kristina Mladenovic-Maria Sharapova
Maria Joao Koehler-Victoria Azarenka
Virginie Razzano-Ana Ivanovic
Petra Kvitova-Coco Vandeweghe
Jelena Jankovic-Johanna Konta

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!