Cimbom Göz'e geldi: 2-0

Güncelleme Tarihi:

Cimbom Göze geldi: 2-0
OluÅŸturulma Tarihi: Mart 03, 2002 21:13

Şampiyonlar Ligi yorgunu Galatasaray, deplasmanda renktaşı Göztepe'ye 2-0 yenildi. İzmir Alsancak Stadı'ndaki maçta Tayfun'la 1-0 öne geçen maçta ev sahibi ekip, Mustafa ile farkı ikiye çıkardı. Lider gittiği İzmir deplasmanında altın değerinde 3 puan bırakan Cimbom, liderlik koltuğunu da avarajla Beşiktaş'a kaptırdı.

Haberin Devamı

KAYIHAN: G.SARAY'I 25 YIL SONRA YENMENÄ°N GURURUNU YAÅžIYORUZ

Göztepe Teknik Direktörü Ümit Kayıhan, Göztepe`nin Galatasaray`ı 25 yıl sonra yenmeyi başardığını ve bunun gururunu yaşadıklarını söyledi.

Göztepe`nin Galatasaray`ı 2-0 yendiği karşılaşmanın ardından İzmir`in sarı-kırmızılıları büyük sevinç yaşadı. Teknik Direktör Ümit Kayıhan yaptığı açıklamada, Galatasaray`ın Avrupa`nın sayılı takımlarından biri olduğunu bildiklerini ve hazırlıklarını bu doğrultuda yaptıklarını kaydetti.

Kayıhan şunları söyledi:     "Oyuncularıma sürekli oyunu çirkinleştirmeden mücadele etmeleri gerektiğini anlattım. Gerçekten de sahaya istediklerimizi yansıttık. 90 dakika boyunca çok iyi bir oyun sergiledik. Bu sadece Galatasaray`ı yenmek meselesi değil, Göztepe için hedef büyütme meselesiydi. Onu başardık. Dikkat edilirse takımımızda hiç yabancı oyuncu yoktu. Tamamen Türk oyuncularla bu başarıyı yakaladık. Göksel mükemmel oynadı. 20 yaşındaki kaleci Bora bizi mahçup etmedi. 35`lik Metin Diyadin`lerin, Erkan`ların da katkısıyla bu başarıyı yakaladık."

Kayıhan Göztepe`nin bundan sonraki haftalarda daha büyük hedefler için mücadele edeceğini kaydetti.

Haberin Devamı

ALBAYRAK: ÜZÜNTÜMDEN AĞZIMDA YARALAR ÇIKTI

Galatasaray Futbol Şubesi Sorumlusu Abdurrahim Albayrak ise çok üzgün olduğunu, bu yüzden ağzında yaralar çıktığını söyledi.

Albayrak şöyle devam etti:     "Liverpool karşısında mücadele eden takımın bu olduÄŸuna inanamadım. Sahada Galatasaray yoktu, Göztepe vardı. Tertemiz oynadılar ve galibiyeti hak ettiler. Göztepe`yi kutluyorum. Biz artık önümüzdeki haftalara bakacağız. Buraya kadar bu çocuklarla geldik, yine bu çocuklar Galatasaray`ı baÅŸarıya taşıyacaktır."   Â

Galatasaray Teknik Direktörü Mircea Lucescu ise karşılaşmadan sonra açıklama yapmadı.

Göztepe-Galatasaray maçını 34 bin 500 biletli seyircinin 258 milyar lira hasılat bırakarak izlediği öğrenildi.

Ä°LK YARI

2. dakikada Ergün'ün soldan ortaladığı topu Arif kafayla kale alanına gönderdi. Fleurquin'in kafa şutunda, top kaleci Bora'da kaldı.

10. dakikada gelişen Göztepe atağında, Göksel'in sağdan ortaladığıtopla buluşan Tayfun, bekletmeden yaptığı düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı kaleci Mondragon'n solundan filelere gönderdi: 1-0.

Haberin Devamı

14. dakikada Arif'in kullandığı serbest vuruşta, kaleci Bora'nın bakışları arasında top direği sıyırıp auta gitti.

24. dakikada Niculescu'nun 20 metreden sert şutunda, meşin yuvarlak kaleci Bora'da kaldı.

34. dakikada gelişen Göztepe atağında, Cumhur'un pasıyla buluşan Korhan'ın yakın mesafeden sert şutunda, top direğin yanından auta çıktı.

41. dakikada Hasan'ın kullandığı serbest vuruşta top savunmadan döndü. Arif'in yaklaşık 35 metreden sert şutunda, meşin yuvarlak üst direğe çarparak auta çıktı.

44. dakikada Galatasaray mutlak bir poyondan yararlanamadı. Bu dakikada Hasan Şaş, bütün savunma oyuncularını ve kaleci Bora'yı çalımlarla geçti. Ancak bu futbolcu topu boş kale yerine üstten auta attı.

Haberin Devamı

İlk yarı 1-0 Göztepe'nin üstünlüğüyle kapandı.

Ä°KÄ°NCÄ° YARI

47. dakikada ani gelişen Göztepe kontraatağında Zafer, uygun durumdaki Cumhur`a pas vermek yerine kaleye vurdu. Mondragon`un çift yumrukla uzaklaştırmak istediği topa yine Zafer bu kez aşırtma bir vuruş yaptı, ancak meşin yuvarlak üstten auta gitti.

51. dakikada Galatasaray`da, Ayhan`ın yerine Victoria oyuna girdi.

55. dakikada Niculescu`nun pasında 18 yayı üzerinde topla buluşan Arif sert vurdu, ancak meşin yuvarlak auta gitti.

56. dakikada Galatasaray`da Berkant, yerini Ümit Karan`a bıraktı.

59. dakikada Göztepe`de Cumhur`un yerine Metin Diyadin oyuna girdi.

60. dakikada Mustafa Özkan, sağdan getirdiği topu yerden ortaladı.Zafer topa dokunamayınca İzmir ekibi ikinci golden oldu.

Haberin Devamı

65. dakikada Göztepeli Erkan sarı kart gördü.

67. dakikada Mustafa Özkan`ın altıpasa ortaladığı topa Zafer`in sert şutunda, topu Mondragon köşeden çıkardı.

72. dakikada Göztepe, beklediği gole kavuştu. Göksel, kendi götürdüğü topu ceza alanına dek sürükledi ve bomboş bekleyen Mustafa Özkan`a çıkardı. Bu futbolcunun plasesinde top filelerle kucaklaştı: 2-0.

73. dakikada Galatasaray`da, Niculescu`nun yerine Serkan oyunagirdi. Göztepe`de ise

75.
dakikada Zafer yerini Cem Baki`ye,

79. dakikada da Mehmet yerini Cüneyt`e bıraktı.

89. dakikada gelişen Galatasaray atağında, Ergün`ün ceza alanında ortaladığı topa Arif`in kafa vuruşunda, kaleci Bora meşin yuvarlağı kontrol etti.

Haberin Devamı

KarşılaÅŸma da Göztepe`nin Galatasaray önünde elde ettiÄŸi 2-0`lık galibiyetle sona erdi.   Â

Stat: Atatürk

Hakemler: Kuddusi Müftüoğlu, Koray Gencerler, Bülent Bozdoğan

Göztepe: Bora, Emre, Erkan, Servet, Göksel, Cumhur, Korhan, Tayfun, Mehmet, Zafer, Mustafa Özkan

Galatasaray: Mondragon, Capone, Emre Aşık, Bülent, Fleurquin, Ayhan, Ergün, Berkant, Hasan Şaş, Niculescu,Arif

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!