Cimbom dev projede

Güncelleme Tarihi:

Cimbom dev projede
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 1998 00:00

Haberin Devamı

UEFA dışında kalması planlanan ve Avrupa'nın dev kulüplerinin aralarında mücadele edeceği Avrupa Süper Ligi'nin listesini açıklayan İngiliz Sunday People Gazetesi, Galatasaray'ı 1. Lig'de gösterdi.

Avrupa'da Süper Lig tartışılırken, davet edilecek takımların listesini yayınlayan Sunday People Gazetesi, Galatasaray'ı 1. Lig'de gösterdi. İngiltere'nin yüksek tirajlı gazeteleri News of the World ve Sunday Mirror spor sayfalarında manşetten, 2002 yılında yapılması planlanan organizasyonla ilgili bilgi verdi.

Gerçekleşmesi hayal olarak yorumlanan Avrupa Süper Ligi ile ilgili gizli pazarlıkların tamamlandığı ve futboldaki en büyük devrimin yakında patlamak üzere olduğu kaydedildi. 1. ve 2. Lig olarak planlanan Avrupa Süper Ligi'ne Türkiye'den davet edilecek Galatasaray, Avrupa Birinci Ligi'nde oynayacak.

UEFA kontrolündeki maçlara gölge düşürecek girişimin sonucu olarak dört yıl sonraki İngiliz liginde M.United, Arsenal, Liverpool maç yapmayacak, sadece Federasyon Kupası'na katılacaklar. G.Saray'ın Süper Lig davetini kabul etmesi halinde Türkiye liginden çekilmelerinin gündeme gelebileceği öğrenildi.

Ligin mimarlarından, Milan'ın sahibi, İtalya eski Başbakanı Berlusconi, ‘‘UEFA dışındaki bu lig en büyük TV'ler tarafından görüntülenecek’’ dedi. Ligin her sezon katılan takımlara 30 milyon sterlin kazandıracağı ileri sürüldü. UEFA temsilcisi Fritz Ahlstrom, ‘‘Juventus-Arsenal maçını seyretmek istersiniz ama G.Saray-Arsenal maçı için halk para verir mi? Bu ligin ne Avrupa futbolunun ne de kulüplerin yararına olduğuna inanmıyoruz’’ diye konuştu.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!