Cimbom Ata'nın evide

Güncelleme Tarihi:

Cimbom Atanın evide
Oluşturulma Tarihi: Eylül 03, 1999 00:00

Haberin Devamı

Sarı kırmızılı futbolcular, cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk'ün evine ziyaret ederken, Fatih Terim ‘‘Türkiye, Atatürk'e çok şey borçludur. O her yönü ile örnek alınması gereken bir liderdir’’ dedi. Terim, Başkonsolos Seçkin Çetinneli'nin eşi Kutseher hanımın sorularına da ilginç cevaplar verdi.

Maç öncesi ziyaret

Marmara Bölgesi'nde yaşanan deprem felaketinde zarar görenlere yardım amacıyla düzenlenen PAOK maçı için Yunanistan'a giden Galatasaray Futbol Takımı dün Atatürk'ün Selanik'te doğup büyüdüğü evi ziyaret etti. Cumhuriyetimizin kurucusunun doğduğu evi gezen futbolcular bu ziyaret sırasında duygulandılar.

Yeni moda oluyor

Atatürk'ün kıyafetlerinin de ilgisini çektiğini belirten Terim, ‘‘Atamız gerçekten çok şık giyiniyormuş. O zaman giydiği ayakkabılar daha şimdi yeni yeni moda oluyor. Ben de Atamızı örnek alarak böyle şık giyinmek isterim. O her yönü ile örnek alınmalı. Her Türk'e de böyle şık giyinmek yakışır’’ diye konuştu.

Fenerbahçeli konsolos

Başkonsoloslukta verilen resepsiyona katılan sarı kırmızılı futbolcuları Başkonsolos Seçkin Çetinneli ve eşi Kutseher Çetinneli ağırladılar. Başkonsolos Çetinneli Fenerbahçeli olduğunu açıklarken, eşi Hutseher hanım hasta bir Galatasaraylı olduğunu söyledi. Kutseher hanım, Fatih Terim'i soru yağmuruna da tuttu.

Geniş bir aileyiz

Kutseher Çetinneli'nin ‘‘Bu kadar geniş bir aileyi nasıl idare ediyorsunuz’’ sorusu Fatih Terim'i şaşırttı. Terim bu ilginç soruya esrprili bir yanıt vererek orada bulunan herkesi güldürdü. Terim, bayan Çetinneli'ne şu karşılığı verdi:

Evimde tembelim

‘‘Ben evimde elektriği söndürürken bile kalkmam, terliği atarım. Evimde elimi sıcak sudan soğuk suya sokmam. Eşim benim yorgun olduğumu bilir. Onun için hiç rahatsız etmez. Çünkü günümün çoğunluğunu Florya Metin Oktay Tesislerinde geçiririm. Orada herşeyle meşgul olurum.

Florya’da yatarım

Bahçesiyle, tesisleriyle, takım futbolcularının sivil hayatlarıyla, oynayacağımız rakiplerimizin durumu ile ilgili kafa yorarım. Yani benim mesleğimde dur durak yoktur.’’ Kutseher hanım Fatih hocaya son bir soru daha yöneltti: ‘‘3 yıldır şampiyonluk yaşıyorsunuz. Sözleşmeniz ne zaman bitiyor?’’

Yorulmak bilmem

Terim'de bu konuya açıklık getirerek, ‘‘Benim sözleşmem bu sezon bitecek. Ama biz hala buradayız ve bizden hep başarı bekliyorlar. Bu yüzden ayakta kalmak için varımızı yoğumuzu veriyoruz. Futbol endüstri haline geldi. Bazı kişiler bıkmaya başlar. Yenilik ister. Bu adama hala niye gitmedi derler, derler. Ama sözleşmem bu yıl bitiyor.’’



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!