Çılgın tango

Güncelleme Tarihi:

Çılgın tango
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 2011 00:00

Katarlıların satın aldığı Paris Saint Germain, Palermo’nun genç yıldızını 43 milyon Euro’ya kadrosuna kattı. Pastore Fransa’nın gelmiş geçmiş en pahalı futbolcusu oldu.

AVRUPA transfer piyasasında 2011 yazının en pahalı 2. transferi dün gerçekleşti. Katarlılar tarafından satın alındıktan sonra atağa kalkan Paris Saint Germain, astronomik bir transfere imza attı. Fransız kulübü, İtalyan ekibi Palermo’nun 22 yaşındaki yıldızı Javier Pastore’yi tam 43 milyon Euro’ya transfer etti. Genç yetenek, orta sahada oyun kurucu olarak görev yapıyor.

Para Araplardan

Futbolcusunu PSG’ye sattığını dün resmen açıklayan Palermo Kulübü Başkanı Maurizio Zamparini, daha önce Pastore’nin fiyatının 60 milyon Euro olduğunu açıklamıştı. Başkanı her ne kadar indirime gitse de genç Arjantinli daha önce 33.5 milyon Euro’yla Real Madrid’den Paris Saint Germain’e transfer olan eski Fenerbahçeli Nicolas Anelka’ya ait olan Fransa Ligi’nin en pahalı transferi rekorunu da kırdı.

Mevlüt Erdinç’in formasını giydiği Paris Saint Germain, Katar sermayesine geçmesiyle bu yaz Pastore dışında kadrosuna Matuidi, Menez ve Gameiro gibi önemli isimleri de kattı. Bu oyuncular için toplam 84 milyon Euro ödeyecek olan başkent ekibi, Şampiyonlar Ligi’ne katılmayacak olmasına rağmen tarihinin en büyük transfer harcamasını yaptı.

Pastore KiMDiR
Tam Adı: Javier Matias Pastore
Ülkesi: Arjantin
Yaş: 22 Boy: 1.87 m.
Kilo: 75 Mevkii: Orta saha
Oynadığı Takımlar
2006-07 Talleres 5 maç 2007-08 Huracan 1 maç 1 gol 2008-09 Huracan 29 maç 8 gol 2009-10 Palermo 34 maç 4 gol 2010-11 Palermo 35 maç 11 gol Milli Takım 9 maç

Stekelenburg Roma’ya Vucinic Juve’ye gitti

İTALYAN ekibi Roma’da dün iki transfer birden gerçekleşti. Başkent ekibi, Karadağlı golcüsü Mirko Vucinic’i 15 milyon Euro karşılığında Juventus’a gönderirken, Ajax’ın kalecisi Maarten Stekelenburg’u 4 yıllığına kadrosuna kattı. Ajax ile yapılan pazarlıklar sonucu Hollandalı file bekçisinin, 6 milyon Euro karşılığında, İtalyan ekibine transfer olduğu ve 4 yıllık sözleşme yaptığı açıklandı. Juventus ile 4 yıllık sözleşmeye imza koyan Vucinic’in de İtalya’da kalmaktan mutlu olduğu bildirildi.

İki Arjantinli’ye 88 milyon Euro

FUTBOLDA bu yazın transfer rekoru ise bir başka Arjantinli Kun Aguero’da. Tıpkı Pastore gibi 22 yaşında olan golcü futbolcu, Atletico Madrid’den M.City’ye vatandaşından 2 milyon Euro daha yüksek bedelle 45 milyon Euro’ya transfer olmuştu. Aguero’nun transfer bedelini de yine Arapların karşılayacak olması iki transfer arasındaki bir diğer benzerlik.

Yazın en pahalı 10 transferi

Yeni sezon öncesi transfer liginin zirvesinde yine Manchester City kulübü var.

Sergio Aguero A.Madrid M.City 45 milyon Euro
Javier Pastore Palermo PSG 43 milyon Euro
Alexis Sanchez Udinese Barcelona 26 milyon Euro
Jordan Henderson Sunderland Liverpool 22.5 milyon Euro
Stewart Downing Aston Villa Liverpool 22 milyon Euro
David de Gea A.Madrid M.United 20 milyon Euro
Ashley Young Aston Villa M.United 20 milyon Euro
Erik Lamela River Plate Roma 20 milyon Euro
Santi Cazorla Villarreal Malaga 19 milyon Euro
Phil Jones Blackburn M.United 18.7 milyon Euro

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!