Çıdırtan düdükler

Güncelleme Tarihi:

Çıdırtan düdükler
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 1998 00:00

Haberin Devamı

Serdar Çakır

Korkak yönetimi ve cebinden çıkmayan kırmızı kartıyla F.Bahçe- İstanbul maçının savaşa dönmesine neden oldu.

kazım erçakır

Hagi'nin Antalyaspor maçında kendi kendine düşmesine penaltı çaldı. Galatasaray'ın 3.golündeki ofsaytı es geçti.

Şahin taşlansoy

Trabzonspor ve A.Gücü'nün birer penaltısını vermedi. Kalitvintsev'i yok yere kırmızı kartla oyundan attı.

kadir tozlu

Karabük'ün buz gibi 2.golünü vermedi. Gaziantepspor

lehine penaltı uydurdu ve oyunun kaderini değiştirdi.

Hakemler, geride bıraktığımız haftayı inanılmaz hatalarla tamamladı. Dört büyüklerin tümünün maçında inanılmaz hakem hatası yaşandı, çalınan ve çalınmayan düdükler taraflı tarafsız herkesi isyan ettirdi.

Savaşa dönüşüyor

Futbol, ikili mücadelelerin sık sık yaşandığı sert bir oyundur. Futbolcular bazen duygunun ya da öfkenin esiri olabilir. Hakemlerin en önemli görevlerinden biri de işte bu anlarda tansiyonu düşürmek, saha içindeki mücadeleyi savaşa dönüştürmemektir. Ancak bu her zaman mümkün olmuyor. En azından bizde pek mümkün olmuyor.

Canlar yanıyor

Son yıllarda futbolumuzda yaşanan hakem kalitesindeki düşüş, sonunda bu hafta patlak verdi. Akıl almaz hatalar yapıldı, takımların puanları, futbolcuların canları yandı. Üstelik bu haftaki hatalar ilk de değildi. Daha önce yaşanan skandal niteliğindeki hatalar bu hafta biraz fazla oldu, o kadar.

Gol olmayan goller!

Daha önce ne olmuştu, hakemler hangi kararlara nasıl düdükler çalmıştı? Geride bıraktığımız 16 haftaya bakarsak bunlar saymakla bitmez. Ama ilk akla gelenler, G.Saray- Trabzon maçında (hakem Serdar

Tatlı) Okan'ın, Fenerbahçe- Bursa maçında (hakem İbrahim Aksoy) Högh'ün çizgiyi geçmeyen toplarında gol kararı vermeleriydi.

Yanlış çıkan kartlar

Hatalı karar veren hakemlerin yanı sıra şaşkın hakemler de vardı. Mustafa Arslan, 6. haftada oynanan İstanbul- Sakarya maçında oyuncuları şaşırıp Emre yerine Ahmet'e kırmızı kart gösterdi. İstanbul- A.Gücü maçında da benzer hata yaşandı. Ama bu kez Türk futbolcu ile siyahi oyuncuyu karıştırdı. 10. haftadaki Samsun- Trabzon maçında Ercan'ın sahayı terketmemesi nedeniyle Ogün'ün penaltı golü İlhami Kaplan tarafından tekrarlandı.

Gol sayılan aut

Erol Ersoy'dan İbrahim Aksoy'a, İlhami Kaplan'dan Orhan Erdemir'e kadar tüm hakemlerin Türk futbol tarihinin en kötü hakem performansını sergilediği sezonda, 2.ligde de Göztepe- Kasımpaşa maçında büyük bir hata yapıldı. Auttan yan ağlara giden top hakemler tarafından inanılmaz bir kararla gol sayıldı. Federasyon da golü onayladı.

Küfürbaz hakemler

11. hafta dışında her haftasonu birçok takımın canını yakan ve bol hatalarla dolu maçlar yöneten hakemler ayrıca futbolculara karşı küfürlü davranışları ile de dikkat çektiler. Samsun- Beşiktaş maçında yardımcı hakem Ali Rıza Çakmak, milli futbolcu Oktay'a küfür ederek 4 ay ceza aldı. Bu hafta da Ercan İnegöllüler, Alpay'ı itip kaktı.

Çakır fena çaktı

Ve verilen verilmeyen ofsaytlar, penaltılar, goller ile dolu haftalardan sonra 16. haftaya geldik. Hakem hatalarının doruğa çıktığı haftaya. En çok tartışılan maç, F.Bahçe ile İstanbul arasındaydı. Savaş gibi maçta tekmeler havada uçuştu. Serdar Çakır kontrolü 11 sarı sart göstererek sağlamaya çalıştı ama kırmızı kartı unutunca ipin ucunu kaçırdı.

Bu nasıl hakem?

Çakır, Mustafa Doğan'ın Güven'in ayağını kırdığı pozisyonda değil kart göstermek, oyunu bile kesmedi. M.Doğan gibi sakatlamak amacı güden ve Murat'a giren İstanbulsporlu K.Hakan'a da kırmızı göstermedi. Timur'un, Halilagiç'in, Dimas'ın oyunda kalması da Çakır'ın pasifliğindendi.

G.Saray’a çalıştı

Evlere şenlik bir hakem de G.Saray- Antalya maçında vardı. Hagi'nin Ginçev'in önünde kendini yere atmasına orta hakem Kazım Erçakır penaltı düdüğü çaldı. Ayrıca G.Saray'ın 3.golü ofsayttı. Hagi'nin şutunda top direkten dönünce golü atan Arif'in pasif ofsaytlığı sona ermeliydi. Ancak Erçakır bu pozisyonda gol kararı verdi.

Bir beden büyük

Trabzon- Ankaragücü maçı da Şahin Taşkınsoy'a bir beden büyük geldi. Kalitvintsev'in ceza alanındaki düşüşünde penaltı tartışmaları vardı. Ancak Ukraynalı futbolcuyu hakemi aldatmaya yönelik kart çıkarmak verilecek en ters karardı.

Skoru hakem belirledi

A.Gücü'nün Kennedy'nin düşürülmesi ile verilmesi gereken bir penaltısını es geçen Taşkınsoy, konuk ekibe kalenin 2 metre önünde bir de çift vuruş çalmalıydı. Trabzon seyircisinin rakip takım oyuncusu Ramazan'ın kafasına attığı taş ve hakeme yönelik ağır küfürler de diğer bir görüntüydü.

Karabük tozduman

Hakem hataları ile kaderi etkilenen takımlardan biri de Karabük'tü. Kadir Tozlu, Karabük'ün Sedat ile kazandığı buz gibi golü ofsayt gibi inanılmaz hatalı bir kararla iptal etti. G.Antep lehine çaldığı penaltı kararı hatalıydı ve bu dakikadan sonra oyunun dengeleri alt üst oldu. Son dakikada Karabük'e çaldığı penaltı düdüğü de yanlıştı.

Elle oynamak serbest

Sakarya- Beşiktaş maçında Sadık İlhan, kartlık faullerde elini cebine atmadı. Fevzi'nin Sergio'a, Sakarya savunmasının Oktay'a müdahalelerinde penaltı itirazları vardı. Ç.Dardanel- Erzurum maçında Mustafa Arslan, topa ceza alanı dışında elle müdahale eden Engin'in hareketine devam dedi...



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!