Christopher Froome farkı açıyor

Güncelleme Tarihi:

Christopher Froome farkı açıyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2013 10:14

Fransa Bisiklet Turu'nun (Le Tour de France) 17. etabını, genel klasman lideri Sky Takımı'ndan Büyük Britanyalı Christopher Froome kazandı .

Fransa Bisiklet Turu'nun (Le Tour de France) 17. etabını, genel klasman lideri Sky Takımı'ndan Büyük Britanyalı Christopher Froome kazandı ve rakipleriyle arasındaki farkı açtı.

Turun 17. etabı, Fransa'nın Embrun ile Chorges arasındaki 32 kilometrelik bireysel zamana karşı parkurunda düzenlendi. Genel klasman liderine verilen sarı mayoyu taşıyan Sky Takımı'ndan Büyük Britanyalı Christopher Froome, 51 dakika 33 saniyelik derecesiyle 8 ve 15. etabın ardından turdaki üçüncü etap galibiyetini elde etti. Saxo-Tinkoff takımının 2007 ve 2009 şampiyonu İspanyol bisikletçisi Alberto Contador, Froome'un 9 saniye arkasındaki ikinci, Contador'un bir saniye arkasında bitiş çizgisini geçen vatandaşı Katusha'dan Joaquim Rodriguez ise üçüncü oldu.

Froome, en yakın rakibi Contador'un 4 dakika 34 saniye önünde genel klasman liderliğini devam ettirdi. Bir başka Saxo-Tinkoff bisikletçisi Çek Roman Kreuziger ise liderin 4 dakika 51 saniye arkasında üçüncü sıraya yükseldi. Etap öncesi ikinci sırada bulunan Belkin'den Hollandalı Bauke Mollema, 53:42'lik derecesiyle Froome'un 6 dakika 23 saniye gerisinde, genel klasmada dördüncü sıraya düştü.

Turun 18. etabı, yarın Gap bölgesi ile Alpe d'Huez Dağı arasındaki 172,5 kilometrelik parkurda yapılacak. 21 etaptan oluşan 3 bin 404 kilometrelik tur, 21 Temmuz'da Paris'te sona erecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!