CHP'den UEFA cezaları için soru önergesi

Güncelleme Tarihi:

CHPden UEFA cezaları için soru önergesi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2012 15:20

UEFA'nın 3 Türk takımına ceza kararını açıklamasının ardından, CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Suat Kılıç tarafından cevaplanmak üzere konuyla ilgili bir soru önergesi verdi.

Haberin Devamı

İşte Umut Oran'ın verdiği soru önergesi;

"30 Mayıs 2012 tarihi itibariyle 109 yıllık, Türkiye’nin en önemli kulüplerinden Beşiktaş ile Türkiye Şampiyonu olma başarısı göstermiş Bursaspor ve köklü kulüplerimiz Gaziantepspor hakkında UEFA tarafından verilen bir kararla, bu kulüplerin UEFA’ya ait turnuvalarda temsil edilmesi 1 yıl süreyle engellenmiştir. Bu kapsamda,

 1-       TFF ve UEFA bazında, bu kararın alınmasından önce, herhangi bir temasınız oldu mu? Tarafınız böyle bir kararın alınabileceğinden daha önce bilgilendirildi mi? Böyle bir sonucun ortaya çıkmaması ve Türk Sporunun marka değerinin korunması için hangi girişimleri yaptınız?

 2-      Bu kararın alınmasına kadar geçen süreçte, ilgili kulüplerle temasa geçerek, olası sorunları ve bunların çözüm yollarını görüştünüz mü? Türk sporu açısından çok kritik ve daha önce Avrupa çapında emsali çok nadir görülen bu kararların alınmaması böylelikle Türk Sporunun zarar görmemesi için hangi temasları yaptınız?

Haberin Devamı

 3-      Bakanlığınız bu kararların alınabileceği ihtimalini daha önce bilmekte midir? Başbakan bu konuda bilgilendirilmiş midir? Başbakan tarafından yapılan “Thatcher  İngiliz takımlarının Avrupa’ya çıkışını 5 yıl yasakladı. Ne oldu? Kendi aralarında gayet güzel devam ettiler”  yönlü açıklamasında bu durumun bir etkisi var mıdır?

 4-      Göreve başladığınız tarihten itibaren Türk sporu ve onun en önemli yüzü olan futbolun finansal açıdan sağlıklı, Türk gençlerine sürekli yatırım yaparak daha iyi imkanlar sunan, uluslar arası kriterlere uyumlu kulüpler eliyle yürütülmesi için hangi adımları attınız?

 5-      Bakanlığınız kulüplerin özellikle uluslar arası mali kriterlere uygunluğunu denetleyecek, bu kriterleri taşımayan kulüpleri bilgilendirecek, kaynak geliştirme ve kriterlere uygunluk açısından gereken diğer bilgileri verecek bir  proje geliştirmiş midir, geliştirmemişse bundan sonra böyle bir projenin geliştirilmesi planlanmakta mıdır ?

 6-      Bakanlığınız veya bağlı kurumlar tarafından bağış, hibe, yardım veya sair adda, Spor Toto Süper Lig adıyla bilinen Türkiye Profesyonel 1. Ligi’nde 2011 / 2012 sezonunda yer alan  kulüplere verilen aynı veya nakdi meblağların tutarı ne kadardır? Son 10 yılda, UEFA tarafından düzenlenen Avrupa Turnuvalarına katılan spor kulüplerine, kulüp ve yıl bazında yapılan aynı ve nakdi yardımların tutarı nedir? "

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!