Chelsea'yi korku sardı

Güncelleme Tarihi:

Chelseayi korku sardı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 1999 00:00

Haberin Devamı

İngİlİz gazeteleri, ‘‘Türkler Vialli'yi uyardı’’ başlığını kullanarak Galatasaraylılar'ın İstanbul'da Chelsea'ye hiçbir kolaylık göstermeyeceğini yazdı.

İngiltere'de yayınlanan yüksek tirajlı günlük gazetelerden The Express, ‘‘Türkler Vialli'yi uyardı’’ başlığını attığı manşet haberde, bir ay önce Londra'da kötü muameleyle karşılaşan G.Saray'ın Chelsea'ye İstanbul'da hiçbir yardımda bulunmayacağını bildirdiğini vurguladı.

Farklı muamele

Chelsea'nin Türkiye'de kendi başının çaresine bakması gerektiğini yazan gazete, Türk kulübünün Chelsea, İstanbul'a ayak basar basmaz kızgın bir karşılama sözü verdiğine dikkat çekti. Güvenlikten taşımaya kadar tüm sorunları Chelsea'nin kendi olanaklarıyla göğüsleme durumuyla karşılaşacağını kaydeden The Express, G.Saray'ın Alman takımı Hertha Berlin'e sunduğu kırmızı halı muamelesini İngilizler'e çekmeyeceğini belirtti.

G.Saray sözcüsü Turgay Vardar'ın şu sözlerine yer verildi: ‘‘Avrupa'daki diğer takımlara, pasaport kontrolü ve gümrükte özel yardımda bulunuyoruz. Oyuncular için otobüs, yöneticiler için otomobiller ayarlıyoruz. Antrenmanlarda, maçta ve alana dönüşte, güvenliği organize ediyoruz. Türkiye'de oldukları sürede 24 saat resmi güvenlik sağlıyoruz. Fakat bunu Chelsea'ye yapmayacağız çünkü onlar bizim için aynı şeyi Londra'da yapmadılar. Ne yardımda bulundular, ne de güvenlik sağladılar. Dolayısıyla biz de onlara yardım etmeyeceğiz.’’

Yardım yumuşatabilir

The Express, G.Saray Teknik Direktörü Fatih Terim'in kızgınlığını ortaya koyan açıklamalarına dikkat çekerken, bu tehditlerin yerine getirileceğini iddia etti. Fanatik G.Saray taraftarlarının Chelsea'nin depremzedeler için topladığı yardımdan dolayı yumuşayabileceği ileri sürüldü. Stamford Bridge stadından G.Saray-Chelsea maçında toplanan 23 bin sterlinlik yardımın çarşamba günkü maçtan önce bir çekle takdim edileceği bildirildi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!