Chelsea'den F.Bahçe'ye taze çim

Güncelleme Tarihi:

Chelseaden F.Bahçeye taze çim
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2008 12:21

Chelsea, Fenerbahçe karşılaşması öncesinde Stamford Bridge Stadyumu'ndaki çimleri tam 1 milyon sterline (yaklaşık 2.5 milyon YTL) mal olan özel cihazlarla bakıma aldı.

İngiltere'de havanın hep yağışlı olması ve güneş ışığı yetersizliği nedeniyle çimlerin istenen standartlarda korunamaması kulübe tam 1 milyon sterline mal oldu. Chelsea-Fenerbahçe maçına kadar hergün düzenli olarak kullanılacak olan yapay ışıklandırma çimlere tazelik ve yumuşaklık kazandıracak.

110 x75 büyüklüğünde olan saha için herbiri 2 güneşlendirne projektörüne sahip olan tam 4 adet ayaklı çember kullanılıyor. Her bir çemberi 250 bin sterlin olan yüksek teknoloji ürünü projekörlerin yeşil alanın her harafına dengeli ışık vermesi için gün boyu pozisyonu düzenli olarak değiştirliyor. Hergün belirli saatlerde sahaya getirilen son teknoloji harikası sunni güneşlendirme sistemi çimlerin istenen standartlardaki yeşilliğe kavuşmasını sağlıyor.

Chelsea Futbol kulübünün basın danışmanı Gareth Mills, yakında Fenerbahçeye evsahipliği yapacak olan Stamford Bridge'in çimlerinin istenen yeşillikte ve canlılıkta tutulmasının kulüp için çok önemli olduğunu vurguladı. Özellikle aralık ve ocak aylarında İngiltere'de güneş ışığının yetersizliğinin saha bakımını büyük ölçüde etkilediğini söyleyen Smith ancak bu şekilde çimlerin tazeliğinin koruyabildiklerini söyledi.

Stamford Bridge, 42 bin 55 kişilik kapasitesi ile Premier Lig'in dokuzuncu en büyük sahası. 8 Nisan'da Fenerbahçe taraftarları sahanın güney tarafındaki 'Shed End ' kısmında yerini alacak. 1990'da inşaa edilen 6 bin kapasiteli olan 'Shed End' bölümü 8 Nisan'da yaklaşık 3 bin Fenerbahçe taraftarı ağırlanacak.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!