Çevre Koleji havuzda Dünya 2.'si oldu

Güncelleme Tarihi:

Çevre Koleji havuzda Dünya 2.si oldu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2015 17:45

Polonya’nın Poznan kentinde 16-21 Nisan tarihleri arasında, ISF Uluslararası Okullararası Yüzme Federasyonu’nun düzenlediği ve 15 ülkenin şampiyonlarının katıldığı yüzme yarışlarında Çevre Koleji Lise Genç Kız Yüzme Takımı, Dünya ikincisi oldu.

Haberin Devamı

Brezilya, Çin Halk Cumhuriyeti, Fransa, Polonya, Romanya, Macaristan, Portekiz, İsrail, Avusturya, Hindistan, Lüksemburg, Belçika ve Porto Riko milli takımlarını eleyerek; havuzda zorlu mücadeleler veren Çevre Koleji, ayrıca tekil yarışlarda da altın, gümüş, bronz olmak üzere bir çok madalyayı da topladılar.

21 Nisan 2015 tarihinde TSİ ile 17.00’de yurda dönen Çevre Koleji sporcularını ve antrenörlerini; okulun yöneticileri ve beraberindeki heyet Atatürk Havalimanı’nda; diğer yolcuların da tezahüratlarıyla karşıladılar.

50 Metre Kelebek Stilde "Dünya Birincisi" olan ve altın madalya kazanan Çevre Koleji öğrencisi Milli Yüzücü Sezin Eligül, "Bu kupayı ülkemiz gençliği ve okulumuz adına almaktan büyük gurur duyduk; umarız her okul bir gün uluslararası platformlarda sportif başarılar elde etmenin verdiği bu haklı gururu yaşar, muhteşem bir duygu" sözleriyle tüm karşılayanlara ve destekleyenlere teşekkürlerini dile getirdi.

Çevre Koleji Lise Müdürü Yeşim Kirman, sportif başarıların akademik başarıyı da beraberinde getirdiğine, takımdaki tüm yüzücülerin derslerinde sportif disiplinin pozitif etkisi olduğuna değindi.

Çevre Koleji Genel Müdürü Leyla Bilgin ise, "Okulumuz akademik başarıları yanı sıra ciddi anlamda Türk Sporunu ve sporcusunu destekleyen bir kurum, tamamı kendi alt yapımızda yetişen bu öğrencilerimizle gurur duyuyoruz" şeklinde konuştu.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!